Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Kanjel in Maastricht

Kasteel Buitenplaats

Mariënwaard 61
6222AM Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1733 (oudste gedeelte)

(1 recensie)

Beschrijving van De Kanjel

Voormalig landgoed DE KANJEL, thans klooster. Het oudste gedeelte (1733) met gepleisterde voorgevel, waarvan de vensteromlijstingen van Naamse steen onderling verbonden zijn door verticale reliëfbanden; in het middenas van de gevel een ingangsomlijsting van Naamse steen en een fronton met reliëf; stoep met smeedijzeren hek; alles XVIII A. Aan de straat segmentboogvensters in Naamse steen, XVIII B. De vleugels van mergel en de twee torens aan de straatzijde, XIXd. Omgrachte Franse tuin met vijvers, die door de Kanjelbeek gevoed worden. Deze tuin ligt gedeeltelijk in de gemeente Amby. Twee bakstenen tuinhuisjes (1736) met hoekblokken van mergel en segmentboogvensters en -ingangen in Naamse steen. Inwendig régence-stucwerk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 326352
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

De Kanjel
1
Recensie door: ()
Ten zeerste betreurenswaardig dat het pand momenteel bezet is door een stel krakers/junkies, die zich bezighouden met praktijken die het pand en omliggende terrein absoluut niet ten goede komen. Voor meer info hierover kunt u recente verslaggeving vinden via RTV Maastricht.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Kanjel in Maastricht

Petite Suisse

Meerssenerweg 3
Maastricht
Inleiding Eclectisch LANDHUIS genaamd Petite Suisse annex Villa Kanjel annex Dr.Poelsoord, 1880, gesitueerd in een historische parkaanleg. ..

Koetshuis Petite Suisse

Meerssenerweg 3
Maastricht
Inleiding KOETSHUIS met KOETSIERSWONINGEN in eclectische stijl, 1880, gesitueerd aan de noordzijde van het landhuis Petite Suisse. Gebouwd ..

Parkaanleg Petite Suisse

Meerssenerweg 3
Maastricht
Inleiding Historische PARKAANLEG van de buitenplaats Petite Suisse in landschapsstijl, XIXd, ontworpen door de Belgische tuinarchitect Gind..

Kasteel Jerusalem

Jeruzalemweg 2B
Maastricht
Kasteel Jeruzalem, bestaande uit drie vleugels, XVIa, om een later volgebouwde binnenplaats. Aan deze voormalige binnenplaats een achtzijdig..

Villa Kruisdonk

Kruisdonk 66
Maastricht
Inleiding Eclectisch LANDHUIS Kruisdonk, XIXB, gesitueerd in een historische parkaanleg in landschapsstijl. Het pand bevindt zich in dwarsr..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)