Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Muziekkoepel/Kiosk in Roermond

Kerkelijk Gebouw

Muziekkoepel a/h Munsterplein
6040AA Roermond
Limburg

Bouwjaar: 1888
Architect: P.J.H.Cuypers


Beschrijving van Muziekkoepel/Kiosk

Uit 1888 daterende, naar ontwerp van Dr P.J.H.Cuypers gebouwde, 12-zijdige muziekkoepel (kiosk) in eclectische trant. Gecementeerde, in baksteen opgetrokken onderbouw; rijk geornamenteerde opbouw bestaande uit 12 gietijzeren kolommen, waartussen aan de basis een smeedijzeren hekwerk en aan de bovenzijde fraai ajour-gietwerk in de zwikken; afgedekt met een houten, afgevlakte koepel met in het midden een kegel-ring-bol ornament. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32584
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Muziekkoepel/Kiosk in Roermond

Terrein waarin de overblijfselen van de uit 1224-1798 daterende Munsterabdij en vermoedelijk sporen van bewoning uit de Late Middeleeuwen

-
Roermond
Terrein waarin de overblijfselen van de uit 1224-1798 daterende Munsterabdij en vermoedelijk sporen van bewoning uit de Late Middeleeuwen. ..

Huis met schilddak en gepleisterde lijstgevels

Munsterplein 17
Roermond
Huis met schilddak en gepleisterde lijstgevels, XIX.

Munsterkerk

Abdijhof 1
Roermond
Munsterkerk. Laatromaanse basiliek met klaverbladvormige oostelijk partij en een westbouw, gerestaureerd door P.J.H. Cuypers. Inwendig praal..

Rectoraat met vrije bovenwoning

Graaf Gerardstraat 1
Roermond
Inleiding Het RECTORAAT met VRIJE BOVENWONING is gelegen naast de Munsterkerk tussen het Munsterplein en de Abdijhof, het voormalige kazern..

Klein College: lagere school met inpandige bovenmeesterswoning

Munsterstraat 14
Roermond
Inleiding Het voormalige LAGERE SCHOOL, het "Klein College" met inpandige BOVENMEESTERSWONING is gelegen in de gesloten straatwand van de M..

Kaart & Routeplanner