Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Binnengrachtse oever in Ravenstein

Militair Object

Oostelijke gracht rond Ravenstein
5370AA Ravenstein (gemeente Oss)
Noord Brabant


Beschrijving van Binnengrachtse oever

Binnengrachtse oever. Beide wateringen, middels een sloot met elkaar verbonden, vormen een voortzetting van de oostelijke gracht rond Ravenstein, daarvan gescheiden door de Joh.v.Willigenstraat (brugovergang). De direct aan de Joh.van Willigenstraat aanliggend wetering wordt verder begrensd door woningen, agrarische grond en het bedrijf van L.van Lansdaal. De andere watering is gelegen langs de Maasdijk en verder begrensd door agrarische grond. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32377
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Binnengrachtse oever in Ravenstein

't Pumpke

Maasdijk 36
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding CAFÉ-WOONHUIS 't Pumpke is binnendijks tegen de Maasdijk gelegen, aan de route tussen de kom van de voormalige vestingstad en de..

Buitengrachtse oever

Verdedigingswerken
Ravenstein (Gemeente Oss)
Buitengrachtse oever. Langs de contre-escarpen ligt tussen de gracht en de rijweg een groenstrook met geboomte, welke zich langs het gracht..

Bierbrouwerij de Gerstaar

Walstraat 46
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding De voormalige BROUWERIJ annex WOONHUIS 'De Gerstaar' dateert uit omstreeks 1900 en heeft neo-romaanse elementen. De eigenaar van ..

Monumentaal woonhuis

Walstraat 44
Ravenstein (Gemeente Oss)
Monumentaal WOONHUIS 1858. Bakstenen huis op vierkante plattegrond, bestaande uit kelder, bel-etage en verdieping, onder schilddak. In de v..

Postkantoor; tegenwoordig woonhuis

Kolonel Wilsstraat 25
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding Het betreft een breed en hoog ONDERWIJZERSWOONHUIS uit omstreeks 1900, met elementen van Chaletstijl, aan drie zijde vrij gelegen..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)