Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Buitengrachtse oever in Ravenstein

Militair Object

Verdedigingswerken A;B
5370AA Ravenstein (gemeente Oss)
Noord Brabant


Beschrijving van Buitengrachtse oever

Buitengrachtse oever. Langs de contre-escarpen ligt tussen de gracht en de rijweg een groenstrook met geboomte, welke zich langs het grachtgedeelte ten oosten van het bruggetje aan de Bleekweg nog een honderdtal meters voortzet. Binnengrachtse oever. Vanaf punt A tot aan de aardewerkfabriek ligt een groenstrook. De tuinen van de percelen Walstraat 30-38 worden begrensd door een laag met geboomte. De grachtoever vanaf de terreinen van de brandweerkazerne tot aan het terrein voor het gemeenschapshuis is fraai beplant. De groenstrook voor het gemeenschapshuis en het hiernaast gelegen parkeerterrein loopt glooiend op. Dit grachtgedeelte wordt verder begrensd door: grasland van het perceel Walstraat 12 en 14 en de achterzijde van de percelen gelegen aan de Landpoortstraat. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32371
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Buitengrachtse oever in Ravenstein

Woonhuis

Walstraat 18
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding Eenlaags WOONHUIS uit omstreeks 1850, met een aanbouw uit omstreeks 1880, gelegen op de voormalige vestingwerken, binnen het besc..

Woonhuis

Walstraat 16
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding WOONHUIS in eclectische stijl uit omstreeks 1885, gesitueerd op de voormalige vestingwerken, binnen het van rijkswege beschermde ..

Op de hoek van de walhoek

Nieuwstraat 2
Ravenstein (Gemeente Oss)
Op de hoek van de Walhoek. Oorspronkelijk brouwerij (koopacte 1621). Bestaat uit twee PANDEN en twee SCHUREN. Het linker pand met hoge kel..

Fraai huis met hoog schilddak

Winkelstraat 12
Ravenstein (Gemeente Oss)
Fraai HUIS met hoog schilddak. Roze gepleisterde lijstgevel, ramen met kleine roedenverdeling, ingangspartij in empire stijl met deur uit di..

Monumentaal woonhuis

Walstraat 44
Ravenstein (Gemeente Oss)
Monumentaal WOONHUIS 1858. Bakstenen huis op vierkante plattegrond, bestaande uit kelder, bel-etage en verdieping, onder schilddak. In de v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)