Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Erve Groot-Zwaaftink: boerderij met dwars voor de stal gebouwd woongedeelte onder hoog, met riet gedekt schilddak in Heeten

Boerderij

Heetenseweg 26
8111PZ Heeten (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Erve Groot-Zwaaftink: boerderij met dwars voor de stal gebouwd woongedeelte onder hoog, met riet gedekt schilddak

Erve Groot-Zwaaftink. Boerderij uit de 19e eeuw met dwars voor de stal gebouwd woongedeelte onder hoog, met riet gedekt schilddak. De stal heeft een rieten wolfdak. De voorgevel van het woongedeelte met de door ontlastingsbogen bekroonde en van luiken voorziene vensters is waarschijnlijk in 1913 vernieuwd. Naast de hoeve een zomerhuis onder rieten wolfdak, met in de getoogde inrijdeur van de stal het jaartal 1913. Op het erf een houten hooischuur, een langgerekte wagenschuur met wanden van hout en riet, een met riet gedekt schilddak en een dwars voorstuk met houten puntgevel, voorts een kleinere houten schuur onder zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32278
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Erve Groot-Zwaaftink: boerderij met dwars voor de stal gebouwd woongedeelte onder hoog, met riet gedekt schilddak in Heeten

O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Dorpsstraat 16
Heeten (Gemeente Raalte)
O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen, gewijd 1892, A. Tepe. Driebeukige hallenkerk, enigszins geinspireerd op de Westfaalse gotiek met wijde inter..

Schoonheten: noordelijk bouwhuis

Schoonhetenseweg 56A
Heeten (Gemeente Raalte)
NOORDELIJK BOUWHUIS. Naar het voorplein kwartcirkelvormig gebogen bouwhuis met grijze pannen gedekt, samengesteld tent- en lessenaardak uit ..

Schoonheten: zuidelijk bouwhuis

Schoonhetenseweg 58
Heeten (Gemeente Raalte)
ZUIDELIJK BOUWHUIS. Naar het voorplein kwartcirkelvormig gebogen bouwhuis met ommuurd achtererf, met grijze pannen gedekt samengesteld tent-..

Schoonheten: oranjerie

Schoonhetenseweg 54
Heeten (Gemeente Raalte)
Bakstenen ORANJERIE uit de tweede helft van de 18e of het begin van de 19e eeuw, onder met grijze pannen gedekt tentdak, gebouwd tegen de zu..

Schoonheten: hoofdgebouw

Schoonhetenseweg 56
Heeten (Gemeente Raalte)
HOOFDGEBOUW. Deels onderkelderd twee verdiepingen hoog huis op vierkante grondslag, waarvan het middengedeelte over de volle diepte hoger is..

Kaart & Routeplanner