Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping en schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een gepleisterde puntgevel in Ooltgensplaat

Woonhuis

Voorstraat 6
3257BD Ooltgensplaat (gemeente Oostflakkee)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Pand met verdieping en schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een gepleisterde puntgevel

Pand uit de 17e eeuw met verdieping en schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een gepleisterde puntgevel. De voorgevel is in de 19e eeuw gepleisterd, van een houten kroonlijst en nieuwe vensters voorzien, een heeft uit de 17e eeuw een geprofileerde waterlijst en drie sierankers bewaard. Stoephek met vier hardstenen palen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31694
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping en schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een gepleisterde puntgevel in Ooltgensplaat

Hoekpand met verdieping schilddak

Voorstraat 2
Ooltgensplaat (Gemeente Oostflakkee)
Hoekpand, 17e eeuw, met verdieping schilddak. Tegen de zijgevel een uitgebouwde driezijdige traptoren. Gepleisterde gevel onder houten kroon..

Pand met schilddak en eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 3
Ooltgensplaat (Gemeente Oostflakkee)
PAND met schilddak en eenvoudige lijstgevel, midden 19e eeuw. Deuromlijsting met hoofdgestel op voluutconsoles; vensters met geprofileerde h..

Pand met verdieping en hoog schilddak

Voorstraat 7
Ooltgensplaat (Gemeente Oostflakkee)
Pand uit de 17e of 18e eeuw met verdieping en hoog schilddak. Eenvoudige lijstgevel, eerste helft 19e eeuw. Deuromlijsting met hoofdgestel o..

Raadhuis

Kaai 2
Ooltgensplaat (Gemeente Oostflakkee)
Raadhuis. Rechthoekig bouwwerk 1617-1618, met aan de korte zijden trapgevels en een middentop met in- en uitzwenkende voluten op de naar de ..

Weeghuisje

Kaai
Ooltgensplaat (Gemeente Oostflakkee)
Inleiding Omstreeks 1935 gebouwd WEEGHUISJE voor het wegen van goederen en met goederen beladen wagens. Het niet meer als zodanig in gebrui..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)