Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren van de Nederlands Hervormde Kerk in Welsum

Kerkelijk Gebouw

Zijlweg 5
8196KJ Welsum (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: ca. 1500


Beschrijving van Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

Toren van de Ned. Herv. Kerk. De zijkanten van de toren door zadeldak van kerk ingebouwd. Simpel bouwwerk van plm 1500 met drie geledingen. De topgevels van het zadeldakje zijn 19e eeuws. Hierin gezwenkte spitsboogvormige openingen. In 2e geleding gedeeltelijk dichtgemetselde spitsboogvensters met gemetselde tracering. De open gedeelten daarvan doen als galmgaten dienst. Geledingen in geprofileerde baksteen. Klokkenstoel met klok van een anonieme gieter, 1560, diam. 50 cm. Mechanisch torenuurwerk, is buiten gebruik gesteld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31451
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren van de Nederlands Hervormde Kerk in Welsum

Nederlands Hervormde Kerk

Zijlweg 5
Welsum (Gemeente Olst Wijhe)
Ned. Herv. Kerk. Eenvoudig bakstenen zaalkerkje met houten spits- boogvensters en zadeldak, 1828 op memoriesteen oostzijde. Inwendig: orgel ..

Boerderij-complex

IJsseldijk 63
Welsum (Gemeente Olst Wijhe)
Mooi direct aan de IJsseldijk gelegen BOERDERIJ-COMPLEX bestaande uit tweede helft 19e-eeuws woongedeelte, vermoedelijk jonger (XIXc-d ?) tu..

Houdt Braef Stant

IJsseldijk 65
Welsum (Gemeente Olst Wijhe)
Windkorenmolen. Achtkantige bovenkruier met stelling. Bouwjaar 1856. Stenen onder- en tussenstuk. Achtkantig bovenstuk met riet gedekt, even..

Mediaan

IJsseldijk 49
Welsum (Gemeente Olst Wijhe)
Inleiding De BOERDERIJ "de Mediaan" ligt aan de IJsseldijk en is in 1909 gebouwd. De boerderij heeft een dwarsgeplaatst voorhuis, een boerd..

Veerhuisje

IJsseldijk 81
Welsum (Gemeente Olst Wijhe)
Veerhuisje, tegenover het veer. Rechthoekig huisje met schilddak en middenschoorsteen. Aan de dijkzijde voordeur en dakkapel met vleugelstuk..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)