Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Behoort tot het landgoed "De Haere". Op het erf een bakhuis en stenen schuur met rieten schilddak in Olst

Boerderij

Rijksstraatweg 10
8121PD Olst (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: 1731


Beschrijving van Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Behoort tot het landgoed "De Haere". Op het erf een bakhuis en stenen schuur met rieten schilddak

Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen, jaartalankers: 1731 en vensters met luiken. Behoort tot het landgoed "De Haere". Op het erf een bakhuis en stenen schuur met rieten schilddak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31446
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Behoort tot het landgoed "De Haere". Op het erf een bakhuis en stenen schuur met rieten schilddak in Olst

De Haere, Voormalig tolhuis

Rijksstraatweg 8
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 7: Voormalig TOLHUIS. Dwars op de dijkas gebouwd klein pand uit de eerste kwart van de 19de eeuw met gepleisterde p..

De Haere, Entreepijlers

Haereweg 2
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 8: ENTREEPIJLERS. Twee betonnen conische entreepijlers met elk in een enigszins terugliggend veld de vermelding van..

De Haere, Rentmeesterswoning, Chalet-achtig huis

Haereweg 2
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 6: RENTMEESTERSWONING. Aan de IJsseldijk staand chaletachtig huis, daterend van kort na het midden van de 19de eeuw..

De Haere, Historische tuin- en parkaanleg

Haereweg 4
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische parkaanleg van De Haere kenmerkt zich door de grote schaal en doo..

Huis De Haere

Haereweg 4
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 1: LANDHUIS DE HAERE. Omgrachte hoofdgebouw, in oorsprong teruggaand tot in 1559. Uit deze tijd dateert de huidige ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)