Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand met twee verdiepingen en omlopend schilddak, waarin getoogde dakkapellen in Nijmegen

Woonhuis

Waalkade 70
6511XR Nijmegen
Gelderland

Bouwjaar: derde kwart van de 19e eeuw


Beschrijving van Hoekpand met twee verdiepingen en omlopend schilddak, waarin getoogde dakkapellen

Hoekpand uit het derde kwart van de 19e eeuw met twee verdiepingen en omlopend schilddak, waarin getoogde dakkapellen. Vensters met geprofileerde omlijstingen - in de bovenste verdieping met stuc-kuiven. In de gevel aan de Waalkade een balcon op consoles met smeedijzeren hek. Kroonlijst met neo-Lodewijk XIV-consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31186
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand met twee verdiepingen en omlopend schilddak, waarin getoogde dakkapellen in Nijmegen

Stratenmakerstoren

Waalkade 84
Nijmegen
Deze panden zijn beschermd vanwege het in 1525/1526 gebouwde bastion 'Stratenmakerstoren' dat zich aan de achterzijde onder deze huizen bevi..

Gepleisterd herenhuis met twee verdiepingen en schilddak

Waalkade 101
Nijmegen
Gepleisterd herenhuis met twee verdiepingen en schilddak. Flauw getoogde vensters, in de middenrisaliet met stuc-kuiven. Balcon met ijzere..

Het Valkhof Sint Nicolaaskapel Barbarossa-ruïne

Voerweg 1
Nijmegen
Het Valkhof. Van de in 1155 door Keizer Frederik Barbarossa, ter plaatse van een in de Karolingische tijd gestichte palts, herbouwde burcht..

Waalbrug

Waalkade 115
Nijmegen
Inleiding VERKEERSBRUG over de rivier de Waal gelegen in de rijksweg Arnhem-Nijmegen, in de jaren 1932-1936 geconstrueerd ter vervanging va..

Cellebroederenhuis 'De Ellendige en andere gevoegde Broederschappen'

St. Anthoniusplaats 9
Nijmegen
Cellebroederenhuis 'De Ellendige en andere gevoegde Broederschappen' Laat-middeleeuws gebouw, bestaande uit twee haakse vleugels onder zadel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)