Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Buitenplaats 'De griffioen' in Middelburg

Kasteel Buitenplaats

Seissingel 100
4334AC Middelburg
Zeeland


Beschrijving van Buitenplaats 'De griffioen'

Buitenplaats "De Griffioen". Pand met vijf travee├źn brede rechte gevel en schilddak door pirons bekroond. Boven de strakke lijst twee getoogde dakkapellen met vleugelstukken. Eenvoudige voordeuromlijsting. XVIII. Op het terrein van het huis aan de watergang: Theekoepel. Vrijstaand verdiepingloos vierzijdig gebouwtje met rond gebouwde hoeken. Deuren- aan land- en waterzijde -met omlijsting en bekroning van snijwerk. Schilddak door vaasjes bekroond. XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29486
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Buitenplaats 'De griffioen' in Middelburg

'Overwater'

Langevielesingel 10
Middelburg
"OVERWATER". Vrijstaand ondiep PAND, op hoge voet. Vier vensters in de rechte gevel aan de Singel, deur met stoeptrappen in de rechte gevel ..

De Seismolen

Seisbolwerk 26
Middelburg
MOLEN "De Seis". In 1728 gebouwde bakstenen korenmolen. Type stellingmolen.

Vlissings Bolwerk

Overblijfselen grachten en wallen
Middelburg
Uit de overblijfselen van de grachten en wallen is nog duidelijk, voornamelijk aan de noordwestzijde van het Kanaal door Walcheren, het belo..

Veersebolwerk en bastion

Overblijfselen wallen en grachten
Middelburg
Uit de overblijfselen van de grachten en wallen is nog duidelijk, voornamelijk aan de noordwestzijde van het Kanaal door Walcheren, het belo..

Restanten van de voormalige omwalling van 1595-1598, gewijzigd in 1848, omgevormd tot plantsoenen naar ontwerp van Zocher. Omvat de bolwerken van de V ..

Restanten omwalling
Middelburg
Restanten van de voormalige omwalling van 1595-1598, gewijzigd in 1848, omgevormd tot plantsoenen naar ontwerp van Zocher. Het betreft de b..

Kaart & Routeplanner


Foto's (13)

Alle 13 foto's weergeven