Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Buitenplaats 'Rozenburg' in Middelburg

Woonhuis

Segeersweg 9
4337LC Middelburg
Zeeland

(2 recensies)

Beschrijving van Buitenplaats 'Rozenburg'

Buitenplaats "ROZENBURG". Rechthoekig gebouw van een etage op kelderverdieping. Aan de voorgevel stoeptrap. Forse deuromlijsting, bovenlicht en balkon, driehoekig bekroonde dakkapel. Aan de achtergevel balkons voor het middenvenster en de dakkapel. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 29475
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (2)

Buitenplaats 'Rozenburg'
1
Recensie door: ()
Rozenburg is een prachtig historisch gebouw!Wat ik mis in de omschrijving is een stukje geschiedenis over het gebouw. Op zoek naar mijn eigen familie historie ben ik bij Rozenburg terecht gekomen omdat mijn overgrootvader, destijds notaris in Middelburg, dit huis heeft bewoond. Mijn grootvader Martinus Gerardus Verhey is er geboren in 1882. Op de begraafplaats vlakbij Rozenburg zijn een aantal Verhey- graven.
Buitenplaats 'Rozenburg'
5
Recensie door: ()
Volgens mijn familiegeschiedenis heeft mijn betovergrootmoeder, Johanna Catharina Ackermans, in de zomers ook op Rozenburg gewoond. In de winters verbleven zij in Middelburg aan de Lange Viele.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Buitenplaats 'Rozenburg' in Middelburg

Boernehofstede

Dauwendaelsestraat 1
Middelburg
BOERNEHOFSTEDE. Hoog woonhuis, gemetseld van diverse typen baksteen. In XVII metselwerk van gele steen met rode banden. Gootlijst op geprofi..

Hoge Brug (voetgangersbrug over spoor)

-
Goes
Uit 1871 daterende ijzeren voetganger/spoorbrug. Met geklonken gesloten stalen liggers op portalen opgebouwde brug; aan de zijde van de Seg..

Fors herenhuis op hoek loskade en nieuwe Poortstraat

Loskade 45
Middelburg
Inleiding Fors herenhuis op hoek Loskade en Nieuwe Poortstraat, in 1879 gebouwd in opdracht van A.A. Fokker. Het was het eerste pand dat i..

Herenhuis, rond 1895 gebouwd in eclectisch-renaissancistische stijl

Loskade 39
Middelburg
Inleiding Herenhuis, rond 1895 gebouwd in eclectisch-renaissancistische stijl. Omschrijving Herenhuis van twee verdiepingen met kapverdie..

Herenhuis, omstreeks 1893 gebouwd in eclectische stijl

Loskade 43
Middelburg
Inleiding Herenhuis, omstreeks 1893 gebouwd in eclectische stijl. Tweezijdig aangebouwd pand, als praktijkgebouw in gebruik. Omschrijving..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)