Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met trapgevel, versierd met geprofileerde waterlijsten en, boven het zoldervenster, een geprofileerde ontlastingsboog op consoles, waarin een driepasversiering in Sommelsdijk

Woonhuis

Kerkstraat 3
3245AK Sommelsdijk (gemeente Middelharnis)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Pand met trapgevel, versierd met geprofileerde waterlijsten en, boven het zoldervenster, een geprofileerde ontlastingsboog op consoles, waarin een driepasversiering

17e eeuws pand met trapgevel, versierd met geprofileerde waterlijsten en, boven het zoldervenster, een geprofileerde ontlastingsboog op consoles, waarin een driepasversiering. In de vensters 19e eeuwse schuiframen. Geprofileerd deurkalf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28655
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met trapgevel, versierd met geprofileerde waterlijsten en, boven het zoldervenster, een geprofileerde ontlastingsboog op consoles, waarin een driepasversiering in Sommelsdijk

Pand met gepleisterde puntgevel

Kerkstraat 5
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Pand uit de 17e of 18e eeuw met gepleisterde puntgevel.

Pand voorzien van zadeldak met voor- en achterzijde puntgevels. Aanbouw onder lessenaarsdak

Marktveld 18
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
PAND op de hoek van de Kerkstraat, waarschijnlijk 17e eeuw. Zadeldak met voor- en achterzijde puntgevels. Aanbouw onder lessenaarsdak aan de..

Pand met gerestaureerde trapgevel, versierd met geprofileerde waterlijsten, ontlastingsbogen en een gemetselde toppilaster op consoles. In de parterre ..

Kerkstraat 7
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
17e-Eeuws PAND met gerestaureerde trapgevel, versierd met geprofileerde waterlijsten, ontlastingsbogen en een gemetselde toppilaster op cons..

Streekmuseum Sommelsdijk

Kerkstraat 4
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
17e-Eeuws PAND met tot puntgevel verminkte trapgevel. Geprofileerde waterlijsten en vensters, waarin een vroeg 19e-eeuwse roedenverdeling. D..

Streekmuseum

Kerkstraat 6
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
17e-Eeuw PAND met trapgevel, waarvan het bovenstuk is verminkt. Geprofileerde waterlijsten en, boven het verdiepingsvenster een ontlastingsb..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)