Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijcomplex in Meppel

Boerderij

Hoogeveenseweg 26
7943KA Meppel
Drenthe

Bouwjaar: mog. 18e eeuw (kern) 1800 mog. 18e eeuw (kern)


Beschrijving van Boerderijcomplex

Fraai, in het Reestdal gelegen complex. Bedrijfsgedeelte onder rieten kap met onderschoer en aangebouwde, ingekorte houten schuur onder rieten schilddak. Vrijwel zelfstandig, 18e eeuws woongedeelte onder pannen dak met aan de ene zijde een waarschijnlijk niet oorspronkelijk schild, aan de andere zijde een topgevel met vlechtingen en zolderluiken. Gemutileerde deuromlijsting, opkamer, schuifvensters met roedenverdeling en inwendig gave betimmering. Bakhuisje. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28628
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijcomplex in Meppel

Tolhuis Het Tolhuis

Reggersweg 6
Meppel
Fraai complex aan de oever van de Reest, eertijds het tolhuis bij de overgang over dit riviertje. boerderij onder een met riet en pannen ged..

Boerderij met woongedeelte onder met pannen gedekt dak met fors wolfsschild en met aangebouwde houten schuur onder rieten dak

Reggersweg 4
Meppel
Belangrijke boerderij; gelegen in het Reestdal. Het woongedeelte met fors wolfschild is het pannen gedekt; het bedrijfsgedeelte en de aangeb..

Station Meppel

Stationsweg 70
Meppel
Inleiding STATION der derde klasse gebouwd in 1866-1867 in opdracht van de Staatsspoorwegen en vermoedelijk ontworpen door bouw- en werktui..

Hotel Voorm. hotel-restaurant (Café Neuf)

Stationsweg 51
Meppel
Inleiding Nabij het staion gelegen pand, gesticht in 1908-1909 als HOTEL/CAFE/RESTAURANT voor de heer G. Stahl naar ontwerp van de Meppeler..

Woonhuis in Jugendstil

Stationsweg 35
Meppel
Inleiding WOONHUIS in Jugendstil, blijkens gietijzeren putdeksel gebouwd in 1906. De ontwerper is niet bekend. Het huis is gebouwd als pri..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)