Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dorpshuis met door pilasters geflankeerde ingang onder schilddak met grote versierde dakkapel en twee topschoorstenen met borden in Dronryp

Gebouw

Brêgebuorren 9
9035AP Dronryp (gemeente Menameradiel)
Friesland

Bouwjaar: 1732


Beschrijving van Dorpshuis met door pilasters geflankeerde ingang onder schilddak met grote versierde dakkapel en twee topschoorstenen met borden

Zeer verzorgd dorpshuis onder schilddak met twee topschoorstenen waarop borden; grote dakkapel door segmentboog gesloten en versierd door pilasters en voluten. Stoep met hekjes en vier stoeppalen waartussen kettingen. Door pilasters geflankeerde ingang waarin gesneden deuren met drie panelen en vier paar kleine consoles onder de goot. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 28587
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dorpshuis met door pilasters geflankeerde ingang onder schilddak met grote versierde dakkapel en twee topschoorstenen met borden in Dronryp

Dubbel dorpshuis onder zadeldak met schoorsteen tussen zijtopgevels

Brêgebuorren 13
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Dubbel dorpshuis onder zadeldak tussen zijtopgevels, met schoorsteen.

Pand met omlopende houten goot onder laag zadeldak tegen voortopgevel en achter een gevel met Vlaamse top

Brêgebuorren 21
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Pand onder laag zadeldak tegen topgevel aan de zijde van de Dubbele Streek, waarin kleine ronde lichtopeningen en rechthoekige zoldervenster..

Aurelia

Brêgebuorren 6
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Inleiding Het WOONHUIS "Aurelia" is gebouwd in 1915 in Overgangsstijl naar ontwerp van S. Feikema en in opdracht van Mej. S. Sijtsma. Het o..

Posthoorn De Posthoorn

Brêgebuorren 10
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Groot pand met verdieping onder afgeplat schilddak met vier hoekschoorstenen waarop borden. Aan de voorzijde geblokte gootlijst en door Ioni..

Alma Tademahuis

Dûbelestreek 2
Dronryp (Gemeente Menameradiel)
Groot woonhuis met verdieping onder dwars schilddak met hoekschoorstenen en grote erker met dakkapel aan de zijkant. Het huis is bekend als ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)