Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel. in Maastricht

Woonhuis

Onze Lieve Vrouweplein 22
6211HE Maastricht
Limburg

Bouwjaar: eerste helft 18e eeuw 1700 eerste helft 18e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Huis met lijstgevel.

HUIS met lijstgevel, XVIII A. Hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen, resp. middenstijlen verdwenen zijn. Horizontale reliefbanden. Poort in hardsteen met geblokte zijkanten. Linker gevelhoek geblokt. Boven de verlaagde onderdorpels raamhekjes. Dakkapel met gebogen bekroning en vleugelstukken. Links een gietijzeren ingangshek, XIX, met zuilvormige posten uit hetzelfde materiaal. Inwendig trap XIX a. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27459
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Huis met lijstgevel.
5
Recensie door: ()
Een klein detail, maar het gietijzeren hek bevindt zich aan de rechterzijde van het gebouw. De poort met stenen omlijsting is overigens niet oorspronkelijk; ik heb dit afgelopen jaar gezien op oude foto's van Maastricht, daterend van begin 20e eeuw. Op desbetreffende foto was geen poort aanwezig maar een gewone deur. hen.senden@gmail.com
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel. in Maastricht

Huis met brede lijstgevel.

Onze Lieve Vrouweplein 23
Maastricht
Huis met brede lijstgevel, XVIIIb, met hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen zijn uitgebroken. Geprofileerde ingangsomlijsting met spiegel..

Huis met lijstgevel, eindigend in een trigliefenfries.

Onze Lieve Vrouweplein 24
Maastricht
Huis met lijstgevel, eindigend in een trigliefenfries, XVIII A. Hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen, resp. middenstijlen verdwenen zijn...

Bankgebouw Gelderse Kredietvereniging.

Onze Lieve Vrouweplein 21
Maastricht
Inleiding BANKGEBOUW, 1915, in een door de Art Déco en het Berlagianisme beïnvloede stijl, gebouwd naar een ontwerp van architect J. Limb..

Huis met lijstgevel.

Onze Lieve Vrouweplein 25
Maastricht
Huis met lijstgevel. Vensters in geprofileerde omlijstingen tussen horizontale profiellijsten; die van de eerste verdieping met oreillons en..

Voormalige wolwaag. Huis met lijstgevel en voorzien van een poort, waarboven zich de wapens bevinden van de bisschop (Jozef Clemens van Beieren) en de ..

Onze Lieve Vrouweplein 26
Maastricht
Voormalige WOLWAAG. Met lijstgevel, voorzien van een poort, waarboven zich de wapens bevinden van de bisschop (Jozef Clemens van Beieren) en..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)