Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige edelmanswoning met voorhuis met zijgevel aan de Raamstraat, onderaan met speklagen. in Maastricht

Woonhuis

Van Hasseltkade 9
6211CC Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 16e eeuw 1500 16e eeuw


Beschrijving van Voormalige edelmanswoning met voorhuis met zijgevel aan de Raamstraat, onderaan met speklagen.

Voormalige EDELMANSWONING. Voorhuis met zijgevel aan de Raamstraat, onderaan met speklagen, XVI. Voorgevel met segmentboogvensters in hardsteen; de middenpartij met gebeeldhouwde balkondeuromlijsting en smeedijzeren balkonhek in Lodewijk XV-stijl is afgedekt door een fronton. Het hoge achterhuis is opgetrokken met speklagen, XVI, en aan de kant van de Raamstraat afgesloten door een halve topgevel met latere vlechtingen. In de gevel aan de Raamstraat smalle vensters met geblokte penanten en latere vensters. Tussen voor- en achterbouw bevindt zich een smalle vleugel met speklagen, voorzien van een korfboogingang in een geprofileerde omlijsting van hardsteen en een smal venster met geblokte zijkanten. Inwendig o.a. korfboogpoortjes in geprofileerde laat-gotische omlijstingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27082
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige edelmanswoning met voorhuis met zijgevel aan de Raamstraat, onderaan met speklagen. in Maastricht

Huis met een lijstgevel in de trant van de voorgevel van nr 9 doch met een latere tweede verdieping.

Van Hasseltkade 10
Maastricht
Huis met een lijstgevel in de trant van de voorgevel van nr 9 doch met een latere tweede verdieping. Nr 11 vormde oorspronkelijk met pendant..

Huis met lijstgevel.

Van Hasseltkade 8
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIIIc. Segmentboogvensters in hardsteen. Ingangsomlijsting met Lodewijk XV-schildje. Hoog mansardedak, voorzien van da..

Huis waarvan de voorgevel eindigt in een hoofdgestel met trigliefen.

Van Hasseltkade 12
Maastricht
Huis waarvan de voorgevel eindigt in een hoofdgestel met trigliefen. Segmentboogvensters in hardsteen, XVIII B.

Huis met lijstgevel.

Van Hasseltkade 7
Maastricht
Huis met lijstgevel. Segmentboogvensters in hardsteen. Geprofileerde ingangsomlijsting met bladornament en 1762. Twee dakkapellen met fronto..

Huis met lijstgevel.

Van Hasseltkade 13
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIIIc. Segmentboogvensters in hardsteen met gebeeldhouwde Lodewijk XV-ornament. Raamhekjes. Hoge gebroken kap.

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)