Meer dan 63.000 rijksmonumenten


'Mispadenhof' in Maasbracht

Boerderij

Hofstraat 25
6051JD Maasbracht (gemeente Maasgouw)
Limburg

Bouwjaar: 17e-19e eeuw


Beschrijving van 'Mispadenhof'

"Mispadenhof"; in baksteen opgetrokken (witgeverfd met zwarte plint) rond met zwerfkeien bestrate binnenhof gelegen, gesloten Limburgse HOEVE, waarvan de westvleugel - een driebeukige vijf travee├źn lange schuur met een inspringende, door tongewelf onderkelderde voorbouw van twee traveeen onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en met nog geheel oorspronkelijke houtconstructie - en (een gedeelte van) de oostvleugel - woongedeelte zonder verdieping tesamen met het erop aansluitend schuurgedeelte onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak aan de voorzijde tegen puntgevel met vlechtingen - vermoedelijk nog uit de 17e eeuw dateren. De zuidvleugel - een uitbreiding van het woongedeelte met verdieping onder met rode Tuille du Nord gedekt zadeldak, met blinde gevel aan de straatzijde, door poort verbonden met westvleugel en met in de gevel aan de binnenplaats getoogde T-vensters en deuren op de b.g. en getoogde 6-ruits vensters op de verdieping - en de noordvleugel - schuur met poort onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak en met tegen het oostelijk gedeelte aan de zijde van de binnenplaats een afhang - dateren grotendeels uit de tweede helft van de 19e eeuw. Vanwege de ouderdom van de oost- en westvleugel en de schoonheid van het geheel een fraai voorbeeld van dit boerderijtype. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26518
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 'Mispadenhof' in Maasbracht

Heiligenbeeldhuisje

Stationsweg 68
Maasbracht (Gemeente Maasgouw)
Heiligenbeeldhuisje, XVIII. Met nissen en een gemetseld piramidedak.

Kapel O.L.V. van Lorette

Tergouwen 4A
Maasbracht (Gemeente Maasgouw)
Kapel van O.L. Vrouw van Lorette, gesticht in 1712? Altaar uit de 18e eeuw. Vrij recent gerestaureerd. Klokkenstoel met klok van anonieme gi..

Terrein waarin resten van een Romeinse Villa, resten van bewoning uit de Vroege Middeleeuwen, resten van bewoning uit de Late IJzertijd

-
Maasbracht (Gemeente Maasgouw)
Terrein waarin: a. mogelijke resten van een Romeins villacomplex; b. resten van bewoning uit de vroege middeleeuwen; c. resten van bewoning..

Leonardusmolen

Molenweg 80
Maasbracht (Gemeente Maasgouw)
In 1866 gebouwde bakstenen korenmolen op belt. Even buiten de kern van Maasbracht op belt gelegen korenmolen van drie verdiepingen met de ..

Sint Gertrudiskerk

Kerkplein 1
Maasbracht (Gemeente Maasgouw)
St. Gertrudiskerk. Mergelstenen toren, XIV, versierd met rondbogige spaarvelden en een rondboogfries. In de kerk: communiebank, 1835, en got..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)