Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bleekcomplex in Losser

Nijverheid Industrie

Scholtinkstraat 5
7581GG Losser
Overijssel


Beschrijving van Bleekcomplex

BLEEKCOMPLEX. Het bleekcomplex bestaat uit een driezijdige aanleg met twee tussensloten; in de bleeksloten bevinden zich kopie├źn van de oorspronkelijke spoelbruggen. De bleek wordt aan een zijde afgesloten door het bleekwachtershuisje: een eenvoudig pandje met houten topgevels, vakwerkgevels met baksteenvulling en meerruitsroedenvensters, dat wordt gedekt door een met pannen belegd zadeldak dat boven de zijbeuk laag afloopt. Bleekcomplex en bleekwachtershuisje dateren van 1774 en werden aangelegd door de dorpsgemeenschap Losser. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26291
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bleekcomplex in Losser

Vakwerkhuis met houten getoogde inrijpoort in de zijgevel

Scholtinkstraat 7
Losser
Vakwerkhuis met houten getoogde inrijpoort in de zijgevel.

Martinustoren

Martinusplein 1
Losser
Toren der afgebroken R.K.Kerk, alleenstaand sober bouwwerk van omstreeks 1500, met zadeldak tussen topgevels. Klokkenstoel met gelui van dri..

Teylershuis met houten geveltop en bakstenen inrijpoort, op welker sluitsteen het tijdvers: christvs solvs est servator mnndi, momenteel Restaurant de ..

Teylersstraat 4
Losser
Huis met houten geveltop en bakstenen inrijpoort, op welker sluitsteen het tijdvers: ChrIstVs soLVs est serVator MNnDI (1672).

Huis met houten geveltop

Raadhuisplein 6
Losser
Huis met houten geveltop. Ramen met kalf, kleine roedenverdeling en luiken. Boven de baander, een bakstenen boog met zandstenen blokken, in ..

Huis met houten geveltop

Raadhuisplein 4
Losser
Huis met houten geveltop. Schuiframen met kleine roedenverdeling en luiken.

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)