Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Poortgebouw van twee bouwlagen hoog, drie traveeën breed en gedekt door een met pannen belegd T-vormig schilddak in Leeuwarden

Kasteel Buitenplaats

Ruiterskwartier 121
8911BS Leeuwarden
Friesland

Bouwjaar: 19e eeuw (gevel, rest ouder) 1900 19e eeuw (gevel, rest ouder)


Beschrijving van Poortgebouw van twee bouwlagen hoog, drie traveeën breed en gedekt door een met pannen belegd T-vormig schilddak

In aanleg vermoedelijk ouder, maar wat betreft voorgevel vroeg 19e eeuws poortgebouw op rechthoekige plattegrond; twee bouwlagen hoog, drie traveeën breed en gedekt door een met pannen belegd T-vormig schilddak. Symmetrisch ingedeelde voorgevel; even uitspringende gepleisterde middenrisaliet met beganegronds, onder geprofileerde driehoekige lijst (niet oorspronkelijke) wagendeuren met bovenlicht met empire-snijwerk; (niet oorspronkelijke) deuren in geprofileerde omlijsting op de verdieping T-vensters met stolpramen goot op klossen; dakkapel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24352
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Poortgebouw van twee bouwlagen hoog, drie traveeën breed en gedekt door een met pannen belegd T-vormig schilddak in Leeuwarden

Op laag bakstenen muurtje rustend gietijzeren hek ter afsluiting van binnenstadstuin

Ruiterskwartier 121
Leeuwarden
Op laag bakstenen muurtje rustend 19e eeuws gietijzeren HEK ter afsluiting van binnenstadstuin, bestaande uit tralie-werken met bewerkte lan..

Auck Petershuis

Nieuwestad 108
Leeuwarden
Vm. Auck Petershuis, sinds 1946 in eigendom van Stichting Old Burger Weeshuis. Zes traveeën breed woonhuis met hoge eerste verdieping en la..

Pand met lijst met empire-ornamentstukken en daarboven geblokte kroonlijst

Nieuwestad 104
Leeuwarden
Pand welks gevel door een geblokte kroonlijst is beëindigd; daaronder lijst met empire-ornamentstukken. Ook vensterkozijnen der tweede verd..

Praktijk met bovenwoning in Zakelijk-Expressionistisch stijl

Ruiterskwartier 111
Leeuwarden
Inleiding PRAKTIJK MET BOVENWONING, thans reisbureau met kantoor op de hoek van Ruiterskwartier en de smalle Doelesteeg, in februari 1936 i..

Pand onder zadeldak tegen puntgevel met laat-gotische geprofileerde nissen en overkragingen

Nieuwestad 106
Leeuwarden
Pand onder zadeldak tegen puntgevel waarin laat-gotische geprofileerde nissen en overkragingen, XVId-XVIIa.

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)