Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis in gele baksteen onder zadeldak en bekroond door hoekschoorstenen met schilden en smeedijzeren siertop. 6-ruits schuiframen in Kapelle

Boerderij

Eversdijkseweg 7
4421RC Kapelle
Zeeland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Woonhuis in gele baksteen onder zadeldak en bekroond door hoekschoorstenen met schilden en smeedijzeren siertop. 6-ruits schuiframen

Woonhuis in gele baksteen onder zadeldak en bekroond door hoekschoorstenen met schilden en smeedijzeren siertop. 6-ruits schuiframen. XVIII. Rechts in de lengterichting aangebouwd zomerhuis in baksteen met pannen zadeldak. 9-ruits schuiframen. Smeedijzeren hek voor het huis aan de straatzijde met twee inrijpoorten. Bijgebouwen nieuwer: Varkenshok in steen met pannen gedekt XIX; schuur in hout en steen met pannen gedekt XIX en schuur in steen met pannen gedekt XX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 23487
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis in gele baksteen onder zadeldak en bekroond door hoekschoorstenen met schilden en smeedijzeren siertop. 6-ruits schuiframen in Kapelle

Kerkhof van voormalige parochie Eversdijk, omheind terrein met naast gelegen vijver

Kerkhofweg 2
Kapelle
Kerkhof van voormalige parochie Eversdijk, omheind terrein met naast gelegen vijver.

Kleine hoeve. Gepleisterd woonhuis met pannen gedekt. Voordeur in langsgevel aan de straat met bewerkt kalf. Dicht bijeen gelegen staafankers. Bakgoot ..

Kerkhofweg 2
Kapelle
Kleine hoeve. Gepleisterd woonhuis met pannen gedekt. Voordeur in langsgevel aan de straat met bewerkt kalf. Dicht bijeen gelegen staafanker..

Oorspronkelijk dorpsherberg, later Pastorie van de hervormde gemeente, thans woonhuis. Sinds 1955 "De Haven" genaamd

Marktplein 20
Kapelle
Inleiding Pastorie van de hervormde gemeente, thans woonhuis, in 1863 in een classicistisch-eclectische stijl gebouwd naar ontwerp van arch..

Nederlands Hervormde Kerk

Noordstraat 4
Kapelle
Inleiding Nederlands hervormde kerk met fronttoren. Toren in 1877-'78 gebouwd in neo-gotiek naar ontwerp van J.H. Hanninck te Goes, ter ve..

Ten zuiden van de kerk gelegen familiegraf met vier graven

Noordstraat 4
Kapelle
Omschrijving Ten zuiden van de kerk gelegen familiegraf met vier graven. Omheining bestaat uit laag bakstenen muurwerk met natuurstenen bl..

Kaart & Routeplanner