Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het wapen van Heeckeren in Hummelo

Gebouw

Zelhemseweg 16
6999DN Hummelo (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Het wapen van Heeckeren

"Het wapen van Heeckeren". Dwarshuis (XIX A) van alleen beganegrond met schilddak, aan de voet waarvan een gietijzeren balustrade. Vensters met luiken in de Enghuizense kleuren en roedenverdeling uit de bouwtijd. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel; bewerkt kalf en bovenlicht. Wapenbord boven de deur. Links naast het huis een natuurstenen pomp (XVIII). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22822
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het wapen van Heeckeren in Hummelo

Schuur

Zelhemseweg 16
Hummelo (Gemeente Bronckhorst)
Schuur met rechthoekige plattegrond bestaande uit een bouwlaag, afgesloten door een aan een zijde afgewolfd zadeldak gedekt met gesmoorde ou..

Paardenstal

Zelhemseweg 16
Hummelo (Gemeente Bronckhorst)
Uit het begin van de 19e eeuw daterende bakstenen PAARDENSTAL onder met gesmoorde pannen gedekt schilddak. De landschappelijk opvallend ges..

Hoeve 'Bautzen'

Zelhemseweg 29
Hummelo (Gemeente Bronckhorst)
Hoeve "Bautzen", 1852. Dwars woongedeelte met schilddak, vensters met luiken in de kleuren van Enghuizen en met oude roedenverdeling.

Hoeve 'De grevenkamp'

Zelhemseweg 21
Hummelo (Gemeente Bronckhorst)
Hoeve "de Grevenkamp". Boerderij uit midden XIX met in de voorgevel vensters met luiken in de Enghuizense kleuren en de oorspronkelijke roed..

Hoeve

Loenhorsterweg 1
Hummelo (Gemeente Bronckhorst)
Nabij oude Hessenweg zeer fraai gesitueerde HOEVE (XIX A) met in het woongedeelte de oorspronkelijke roedenverdeling. Luiken in de kleuren v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)