Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landshuis in Hulst

Woonhuis

Steenstraat 37
4561AR Hulst
Zeeland

Bouwjaar: 1655


Beschrijving van Landshuis

LANDHUIS. Fraai pand (onderkelderd), 1665, XVIIIa voorzien van statieuze gevel met stoepbordes met ijzeren bordeshek, portiek met gebeeldhouwde wapens van Hulst en de Generaliteit balkon boven de voordeur, de balkondeur (balkonvenster) op de verdieping omgeven door snijwerk. De 7 traveeën brede gevel heeft een middenrisaliet van 3 traveeen, 12- en 15-ruits schuifvensters en een lijst met dubbele consoles boven de muurdammen alsmede paneeldecoratie. Het schilddak, op de hoeken gemarkeerd door schoorstenen, draagt een 8-kante dakkapel met uurwerk. Aan de achterzijde haaks op het hoofdgebouw uitgebouwde vleugel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22777
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landshuis in Hulst

De Vier Ambachten (Ten Duinen)

Steenstraat 28
Hulst
Gebouw Refugie Ter Duinen. Fors zeer rijzig 16e eeuws PAND met gewijzigde gevel en wijzigingen in het interieur. Zeer fraaie zijtrapgevels m..

Fraai pand met aan de steenstraat een 5 traveeën brede gevel

Steenstraat 30
Hulst
Fraai pand met aan de Steenstraat een 5 traveeën brede gevel, de XIX gepleisterde façade rust op een XVIII natuurstenen plint met zwartomr..

Vernieuwd dwarspand met 4- en 8-ruits schuifvensters, voordeuromlijsting en bovenlicht, gestucte lijstconsoles

Steenstraat 26
Hulst
Vernieuwd dwarspand met 4- en 8-ruits schuifvensters, voordeuromlijsting en bovenlicht, gestucte lijstconsoles. Inwendig: originele XVIII sc..

Zeer breed dwarspand, voorzien van een gepleisterde lijstgevel met hardstenen cordonlijst

Steenstraat 33
Hulst
Zeer breed dwarspand, voorzien van een gepleisterde lijstgevel met hardstenen cordonlijst, voordeuromlijsting met vensterdorpels. Een attiek..

Pand met rechte gevel op hardstenen plint

Steenstraat 24
Hulst
PAND met rechte gevel op hardstenen plint; hardstenen cordonlijst en idem voordeuromlijsting met consoles. 6-ruits schuifvensters met hardst..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)