Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gentse Poort in Hulst

Militair Object

Gentsepoort
4560AA Hulst
Zeeland


Beschrijving van Gentse Poort

GENTSEPOORT. Gewelfd gemetselde enkelvoudige doorgang van baksteen met een kromming tunnelsgewijs aangebracht in de aarden vestingwal. Aan de landzijde een sierpoort met natuurstenen onderdelen n.l. een dubbele pilaster aan beide zijden van de poortboog en een op de pilasters gelegd hoofdgestel. Op de bakstenen attiek drie natuurstenen trofeeen, de middelste met het Generaliteitswapen. Aan de landzijde een eenvoudige bakstenen boogpoort, gevat in een met de loop van het aardwerk ter plaatse hol gebogen aanzetten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22736
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gentse Poort in Hulst

Pand met gepleisterde gevel, voorzien van een lijst met tanding en modillons

Gentsestraat 21
Hulst
PAND met gepleisterde gevel, voorzien van een lijst met tanding en modillons. Schilddak. De zes-ruits draairamen hebben hardstenen geprofile..

Dubbelbeukig gebouw, voorzien van een gepleisterde rechte gevel aan de straat en een zadeldak tussen zij-tuitgevels met vlechtingen

Gentsestraat 28
Hulst
Dubbelbeukig GEBOUW, voorzien van een gepleisterde rechte gevel aan de straat en een zadeldak tussen zij-tuitgevels met vlechtingen. Jaartal..

Verdedigingsstelsel

Vestingwal verdedigingsstelsel
Hulst
Het in 1618-1621 door het toenmalige Spaanse bestuur aangelegde verdedigingsstelsel is nog compleet aanwezig. De unieke vestingwal is aan de..

Pand met rechte gevel, gepleisterd

Gentsestraat 24
Hulst
Pand met rechte gevel, gepleisterd. Zesruitsschuiframen, strakke gootlijst. Gekoppelde voordeur (met buurnummer 22), met midden XIX omlijsti..

Pand met rechte gevel, gecementeerd op een hardstenen voet

Gentsestraat 22
Hulst
Pand met rechte gevel, gecementeerd op een hardstenen voet; zesruitsschuifvensters, strakke gootlijst. Gekoppelde voordeur met buurnummer 24..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)