Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbele poort in Hulst

Militair Object

Dubbele poort
4560AA Hulst
Zeeland

Bouwjaar: 1771 (jaartalsteen)


Beschrijving van Dubbele poort

Dubbele POORT. Gewelfd gemetselde enkelvoudige doorgang van baksteen, tunnelsgewijs in de aarden vestingwal aangebracht. Aan weerskanten boven de poortboog ter hoogte van de kroon van de wal een stenen borstwering met rechte lijst. Aan de landzijde op deze borstwering een jaartalsteen 1771. In 1932 is de poort uitgebreid met een tweede, gelijksoortige doorgang, benevens in verbinding daarmee een kleinere voetgangerstunnel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22735
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbele poort in Hulst

Keldermans- of Bolwerkpoort

Bolwerkspoort
Hulst
BOLWERKSPOORT. In 1957 ontgraven. Overblijfselen van de z.g. Dubbele- of Bolwerkspoort, een gecombineerde land- en waterpoort, gebouwd in 15..

De Stadsmolen

Molenbolwerk
Hulst
STADSMOLEN. Op een van de Noordoostelijke bastions van de stad hoogoprijzende stenen walmolen. Ronde stelling molen met in de boog van de vo..

Fraai pand met aan de steenstraat een 5 traveeën brede gevel

Steenstraat 30
Hulst
Fraai pand met aan de Steenstraat een 5 traveeën brede gevel, de XIX gepleisterde façade rust op een XVIII natuurstenen plint met zwartomr..

De Vier Ambachten (Ten Duinen)

Steenstraat 28
Hulst
Gebouw Refugie Ter Duinen. Fors zeer rijzig 16e eeuws PAND met gewijzigde gevel en wijzigingen in het interieur. Zeer fraaie zijtrapgevels m..

Landshuis

Steenstraat 37
Hulst
LANDHUIS. Fraai pand (onderkelderd), 1665, XVIIIa voorzien van statieuze gevel met stoepbordes met ijzeren bordeshek, portiek met gebeeldhou..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)