Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Keldermans- of Bolwerkpoort in Hulst

Militair Object

Bolwerkspoort
4560AA Hulst
Zeeland

Bouwjaar: 1506


Beschrijving van Keldermans- of Bolwerkpoort

BOLWERKSPOORT. In 1957 ontgraven. Overblijfselen van de z.g. Dubbele- of Bolwerkspoort, een gecombineerde land- en waterpoort, gebouwd in 1506 en volgende jaren door Domenicus de Waghemaker en uitgebreid door Laurens Keldermans. Verwoest door het kanonvuur tijdens het beleg van 1596 toen Hulst door aartshertog Albertus van Oostenrijk veroverd werd. In 1618 bij de bouw van de nieuwe vesting met aarde bedekt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22733
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Keldermans- of Bolwerkpoort in Hulst

Dubbele poort

Dubbele poort
Hulst
Dubbele POORT. Gewelfd gemetselde enkelvoudige doorgang van baksteen, tunnelsgewijs in de aarden vestingwal aangebracht. Aan weerskanten bov..

Fraai pand met aan de steenstraat een 5 traveeën brede gevel

Steenstraat 30
Hulst
Fraai pand met aan de Steenstraat een 5 traveeën brede gevel, de XIX gepleisterde façade rust op een XVIII natuurstenen plint met zwartomr..

De Vier Ambachten (Ten Duinen)

Steenstraat 28
Hulst
Gebouw Refugie Ter Duinen. Fors zeer rijzig 16e eeuws PAND met gewijzigde gevel en wijzigingen in het interieur. Zeer fraaie zijtrapgevels m..

Landshuis

Steenstraat 37
Hulst
LANDHUIS. Fraai pand (onderkelderd), 1665, XVIIIa voorzien van statieuze gevel met stoepbordes met ijzeren bordeshek, portiek met gebeeldhou..

De Stadsmolen

Molenbolwerk
Hulst
STADSMOLEN. Op een van de Noordoostelijke bastions van de stad hoogoprijzende stenen walmolen. Ronde stelling molen met in de boog van de vo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)