Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenbeukig gotisch kerkje van baksteen, bestaande uit driezijdige gesloten koor en een travee. Steen met jaartal boven ingang zuidzijde. Voor de vernieuwde westmuur de resten van een romaanse voorgangs .. in Hedikhuizen

Kerkelijk Gebouw

Hoge Maasdijk 9
5256TE Hedikhuizen (gemeente Heusden)
Noord Brabant

Bouwjaar: 15e eeuw


Beschrijving van Eenbeukig gotisch kerkje van baksteen, bestaande uit driezijdige gesloten koor en een travee. Steen met jaartal boven ingang zuidzijde. Voor de vernieuwde westmuur de resten van een romaanse voorgangs ..

Eenbeukig gotisch KERKJE van baksteen, bestaande uit driezijdige gesloten koor en een travee. Steen met jaartal 1779 boven ingang zuidzijde. Voor de vernieuwde westmuur de resten van een romaanse voorgangster: een tufstenen travee-restant met kolonetten en gewelfaanzet. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22121
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenbeukig gotisch kerkje van baksteen, bestaande uit driezijdige gesloten koor en een travee. Steen met jaartal boven ingang zuidzijde. Voor de vernieuwde westmuur de resten van een romaanse voorgangs .. in Hedikhuizen

Militair magazijn op door gracht en vestinggordel omgeven terrein. Gebouw onder twee met rode pannen gedekte schilddaken, spleetvensters en vensters m ..

Rietveldenweg 2
Hedikhuizen (Gemeente Heusden)
Militair magazijn op door gracht en vestinggordel omgeven terrein. Gebouw onder twee met rode pannen gedekte schilddaken, spleetvensters en ..

Inundatiesluis bij fort Hedikhuizen

Hoge Maasdijk 1
Hedikhuizen (Gemeente Heusden)
In 1862 in de Hoge Maasdijk gebouwde inundatiesluis nabij het fort Hedikhuizen. Bakstenen uit drie smalle kokers bestaande sluis, gelegen i..

overig

gemeentegrens (bij)
Heusden
Inleiding. NUMMERPAAL, vervaardigd en geplaatst door rijkswaterstaat in de tweede helft van de negentiende eeuw in Ambachtelijk-Traditione..

overig

gemeentegrens (bij)
Heusden
Inleiding. GRENSPAAL, vervaardigd en geplaatst in de tweede helft van de negentiende eeuw in Ambachtelijk-Traditionele stijl. De paal dien..

Boerderij: bakhuis in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het geheel vrijstaande bakhuisje is enkele meters van de zuidzijde van de boerderij, op ..

Hoefstraat 4
Herpt (Gemeente Heusden)
Inleiding. BAKHUIS, aan het einde van de negentiende eeuw opgetrokken in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het geheel vrijstaande ba..

Kaart & Routeplanner


Foto's (19)

Alle 19 foto's weergeven