Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel, aan de achterzijde, waarbij aansluit gasthuisstraat 12, een topgevel met sierankers in Heusden

Woonhuis

Hoogstraat 2
5256AW Heusden
Noord Brabant


Beschrijving van Huis onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel, aan de achterzijde, waarbij aansluit gasthuisstraat 12, een topgevel met sierankers

Huis onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel, aan de achterzijde, waarbij aansluit Gasthuisstraat 12, een topgevel met sierankers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22054
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel, aan de achterzijde, waarbij aansluit gasthuisstraat 12, een topgevel met sierankers in Heusden

Huis met rijkversierde gevel van rode en gele baksteen

Hoogstraat 4
Heusden
Vroeg XVIIe eeuws huis met rijkversierde gevel van rode en gele baksteen; de top begrensd door uitgezwenkte rollagen, afgewisseld met pilast..

Huis met dwars zadeldak tussen tijtopgevels; kroonlijst met gesneden consoles; ingangsomlijsting met gesneden kalf

Botermarkt 22
Heusden
HUIS met dwars zadeldak tussen tijtopgevels; kroonlijst met gesneden consoles; ingangsomlijsting met gesneden kalf.

Omvat twee huizen; het linkse onder schilddak met rode pannen en met gepleisterde lijstgevel waarin vensters met kuiven in stucwerk, het rechtse onder ..

Botermarkt 21
Heusden
Omvat twee huizen; het linkse onder schilddak met rode pannen en met gepleisterde lijstgevel waarin vensters met kuiven in stucwerk, XIXc; h..

Huis met door rode pannen belegd schilddak achter hoge gepleisterde lijstgevel waarin segmentvormig overtoogde vensters. Ingangsomlijsting met opgebog ..

Botermarkt 20
Heusden
Huis met door rode pannen belegd schilddak achter hoge gepleisterde lijstgevel waarin segmentvormig overtoogde vensters. Ingangsomlijsting m..

Huis onder twee dwarse, achter elkaar liggende schilddaken en met lijstgevel. Versierde ingangstravee in ietwat verbasterde Lodewijk XV stijl, zoals o ..

Botermarkt 19
Heusden
HUIS onder twee dwarse, achter elkaar liggende schilddaken en met lijstgevel, uit omstreeks 1800. Versierde ingangstravee in ietwat verbaste..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)