Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Omvat twee huizen; het linkse onder schilddak met rode pannen en met gepleisterde lijstgevel waarin vensters met kuiven in stucwerk, het rechtse onder hoog schilddak en met lijstgevel waarin segmentvo .. in Heusden

Woonhuis

Botermarkt 21
5256AV Heusden
Noord Brabant

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw 1850 derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Omvat twee huizen; het linkse onder schilddak met rode pannen en met gepleisterde lijstgevel waarin vensters met kuiven in stucwerk, het rechtse onder hoog schilddak en met lijstgevel waarin segmentvo ..

Omvat twee huizen; het linkse onder schilddak met rode pannen en met gepleisterde lijstgevel waarin vensters met kuiven in stucwerk, XIXc; het rechtse onder hoog schilddak en met lijstgevel waarin segmentvormig overtoogde vensters; een stoeppaal. Het dak vormt een geheel met dat van Nieuwstraat 14. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22014
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Omvat twee huizen; het linkse onder schilddak met rode pannen en met gepleisterde lijstgevel waarin vensters met kuiven in stucwerk, het rechtse onder hoog schilddak en met lijstgevel waarin segmentvo .. in Heusden

Huis onder twee dwarse, achter elkaar liggende schilddaken en met lijstgevel. Versierde ingangstravee in ietwat verbasterde Lodewijk XV stijl, zoals o ..

Botermarkt 19
Heusden
HUIS onder twee dwarse, achter elkaar liggende schilddaken en met lijstgevel, uit omstreeks 1800. Versierde ingangstravee in ietwat verbaste..

Huis met klokgevel waarlangs een rollaag met voluutvormige aanzetten

Botermarkt 17
Heusden
Huis met klokgevel waarlangs een rollaag met voluutvormige aanzetten.

Huis met dwars zadeldak tussen tijtopgevels; kroonlijst met gesneden consoles; ingangsomlijsting met gesneden kalf

Botermarkt 22
Heusden
HUIS met dwars zadeldak tussen tijtopgevels; kroonlijst met gesneden consoles; ingangsomlijsting met gesneden kalf.

Huis onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel, aan de achterzijde, waarbij aansluit gasthuisstraat 12, een topgevel met sierankers

Hoogstraat 2
Heusden
Huis onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel, aan de achterzijde, waarbij aansluit Gasthuisstraat 12, een topgevel met sierankers.

Huis met door rode pannen belegd schilddak achter hoge gepleisterde lijstgevel waarin segmentvormig overtoogde vensters. Ingangsomlijsting met opgebog ..

Botermarkt 20
Heusden
Huis met door rode pannen belegd schilddak achter hoge gepleisterde lijstgevel waarin segmentvormig overtoogde vensters. Ingangsomlijsting m..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)