Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis onder twee dwarse, achter elkaar liggende schilddaken en met lijstgevel. Versierde ingangstravee in ietwat verbasterde Lodewijk XV stijl, zoals ook het snijraam in het bovenlicht van de ingang in Heusden

Woonhuis

Botermarkt 19
5256AV Heusden
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1800 1800 ca. 1800


Beschrijving van Huis onder twee dwarse, achter elkaar liggende schilddaken en met lijstgevel. Versierde ingangstravee in ietwat verbasterde Lodewijk XV stijl, zoals ook het snijraam in het bovenlicht van de ingang

HUIS onder twee dwarse, achter elkaar liggende schilddaken en met lijstgevel, uit omstreeks 1800. Versierde ingangstravee in ietwat verbasterde Lodewijk XV stijl, zoals ook het snijraam in het bovenlicht van de ingang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22013
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis onder twee dwarse, achter elkaar liggende schilddaken en met lijstgevel. Versierde ingangstravee in ietwat verbasterde Lodewijk XV stijl, zoals ook het snijraam in het bovenlicht van de ingang in Heusden

Huis met klokgevel waarlangs een rollaag met voluutvormige aanzetten

Botermarkt 17
Heusden
Huis met klokgevel waarlangs een rollaag met voluutvormige aanzetten.

Omvat twee huizen; het linkse onder schilddak met rode pannen en met gepleisterde lijstgevel waarin vensters met kuiven in stucwerk, het rechtse onder ..

Botermarkt 21
Heusden
Omvat twee huizen; het linkse onder schilddak met rode pannen en met gepleisterde lijstgevel waarin vensters met kuiven in stucwerk, XIXc; h..

Huis met dwars zadeldak tussen tijtopgevels; kroonlijst met gesneden consoles; ingangsomlijsting met gesneden kalf

Botermarkt 22
Heusden
HUIS met dwars zadeldak tussen tijtopgevels; kroonlijst met gesneden consoles; ingangsomlijsting met gesneden kalf.

Huis met door rode pannen belegd schilddak achter hoge gepleisterde lijstgevel waarin segmentvormig overtoogde vensters. Ingangsomlijsting met opgebog ..

Botermarkt 20
Heusden
Huis met door rode pannen belegd schilddak achter hoge gepleisterde lijstgevel waarin segmentvormig overtoogde vensters. Ingangsomlijsting m..

Huis met gebosseerd gepleisterde lijstgevel, kroonlijst op kleine voluutvormige consoles

Botermarkt 11
Heusden
Huis met gebosseerd gepleisterde lijstgevel, kroonlijst op kleine voluutvormige consoles; midden-ingang en vensters te weerszijden tezamen i..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)