Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Torenstraat 11
5211KK 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Nr 11. Noordelijk gedeelte van een blokvormig zeven vensterassen breed, in schoon metselwerk opgetrokken pand (XIX A) met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen. In de met een geprofileerde kroonlijst afgesloten voorgevel een deur met gedeeld bovenlicht, twee (in oorsprong 8-ruits) schuiframen op de begane grond en in totaal acht 6-ruits schuiframen op de verdiepingen. Nr 13 Zuidelijk gedeelte van een blokvormig zeven vensterassen breed, in schoon metselwerk opgetrokken pand (XIX A) met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen. In de met een geprofileerde kroonlijst afgesloten voorgevel een deur met gedeeld bovenlicht, drie (in oorsprong 8-ruits) schuiframen op de begane grond en in totaal zes 6-ruits schuiframen op de verdiepingen. In de zuidelijke zijgevel twee reeksen van 8-ruits schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21878
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Torenstraat 9
's Hertogenbosch
Met Torenstraat 5 en 7 een geheel vormend, drie vensterassen breed, in schoon metselwerk opgetrokken pand (XIX A) met verdieping onder met b..

woonhuis

Torenstraat 7
's Hertogenbosch
Met Torenstraat 5 en 9 een geheel vormend, twee vensterassen breed, in schoon metselwerk opgetrokken pand (XIX A) met verdieping onder met b..

woonhuis

Torenstraat 5
's Hertogenbosch
Met Torenstraat 7 en 9 een geheel vormend, drie vensterassen breed, in schoon metselwerk opgetrokken pand (XIX A) met verdieping onder met b..

Sint-Janskathedraal

Torenstraat 6
's Hertogenbosch
Kathedrale BASILIEK van St. Jan Evangelist. Grote vijfbeukige Brabants gotische kruisbasiliek met kooromgang en straalkapellen, middentoren ..

Toren Sint-Janskathedraal

Torenstraat 6
's Hertogenbosch
Toren van de Kathedrale basiliek van St. Jan Evangelist. Laat-romaans bouwwerk uit baksteen, omstreeks 1820 opgericht, in de 15e eeuw verhoo..

Kaart & Routeplanner