Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Torenstraat 9
5211KK 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Met Torenstraat 5 en 7 een geheel vormend, drie vensterassen breed, in schoon metselwerk opgetrokken pand (XIX A) met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak, dat doorloopt over nr 7. In de met een geprofileerde kroonlijst afgesloten voorgevel een deur met 4-ruits bovenlicht en in totaal vijf 8-ruits schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21877
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

woonhuis

Torenstraat 7
's Hertogenbosch
Met Torenstraat 5 en 9 een geheel vormend, twee vensterassen breed, in schoon metselwerk opgetrokken pand (XIX A) met verdieping onder met b..

woonhuis

Torenstraat 11
's Hertogenbosch
Nr 11. Noordelijk gedeelte van een blokvormig zeven vensterassen breed, in schoon metselwerk opgetrokken pand (XIX A) met twee verdiepingen ..

woonhuis

Torenstraat 5
's Hertogenbosch
Met Torenstraat 7 en 9 een geheel vormend, drie vensterassen breed, in schoon metselwerk opgetrokken pand (XIX A) met verdieping onder met b..

Sint-Janskathedraal

Torenstraat 6
's Hertogenbosch
Kathedrale BASILIEK van St. Jan Evangelist. Grote vijfbeukige Brabants gotische kruisbasiliek met kooromgang en straalkapellen, middentoren ..

Toren Sint-Janskathedraal

Torenstraat 6
's Hertogenbosch
Toren van de Kathedrale basiliek van St. Jan Evangelist. Laat-romaans bouwwerk uit baksteen, omstreeks 1820 opgericht, in de 15e eeuw verhoo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)