Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kapucijnenklooster in 's Hertogenbosch

Gebouw

van der Does de Willeboissingel 12
5211CB 's Hertogenbosch
Noord Brabant

Architect: F. Baijens


Beschrijving van Kapucijnenklooster

Uit ca. 1898 daterend, naar ontwerp van arch. F.van Dennenburg gebouwd klooster; rond een hof, op U-vormige plattegrond tegen de kloosterkerk, in schoon metselwerk opgetrokken pand - oostvleugel met verdieping en zuid- en westvleugel met twee verdiepingen - onder met leien gedekt omlopend schilddak met enige insteekkappen; risalerende ingangspartij onder insteekkap (zadeldak) en met deur voorzien van halfrond bovenlicht met kleine roedenverdeling, rondgesloten nis met heiligenbeeld op de verdieping en rond venster in de geveltop; getoogde, vierdelige vensters met 54-ruits roedenverdeling op de begane grond en 42-ruits roedenverdeling op de verdieping(en); op de tweede verdieping van zuid- en westgevel kleine getoogde vensters; vensterindeling in zuid- en westgevel ten dele gewijzigd; rond venster in geveltop onder insteekkap (zadeldak) op zuidoosthoek. Rond het kloosterterrein een door lisenen gelede, in schoon metselwerk - rode baksteen met sierpatronen in gele baksteen - opgetrokken muur en met daktegels en nokvorsten afgedekte muur met op de hoek met de Capucijnenlaan een achtzijdige kapel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21598
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kapucijnenklooster in 's Hertogenbosch

Capucijnenkerk

van der Does de Willeboissingel 12
's Hertogenbosch
H.Hart (Capucijnenkerk). Neoclassicistisch zaalkerkje uit 1896 met bakstenen gevel in neoromaanse trant. Het gepleisterde interieur heeft li..

Woonhuis in Eclectische vormentaal en elementen van de Neo-Renaissance en Chaletstijl

van der Does de Willeboissingel 10
's Hertogenbosch
Inleiding. Het WOONHUIS vormt de zuidelijke afsluiting van een aaneengesloten blok met woonhuizen op de hoek Van der Does de Willeboissinge..

Woonhuis in Eclectische vormentaal en elementen van de Neo-Renaissance en Chaletstijl

van der Does de Willeboissingel 6
's Hertogenbosch
Inleiding. Het WOONHUIS is gelegen op de hoek van de Van der Does de Willeboissingel en de Luybenstraat en sluit aan beide zijden aan op de..

In de wijk het zand gelegen voormalig herenhuis

Oranje Nassaulaan 28a
's Hertogenbosch
Inleiding. In de wijk Het Zand gelegen voormalig HERENHUIS. Het betreft een boven- en benedenwoning (resp. 28 en 28a), gebouwd in 1903 door..

In de wijk het zand gelegen voormalig herenhuis met achtererf

Oranje Nassaulaan 24
's Hertogenbosch
Inleiding. In de wijk Het Zand gelegen voormalig HERENHUIS met achtererf. Het betreft een tussenwoning, gebouwd in 1902 in Neo-Renaissance ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)