Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kop-hals-rompboerderij met onderkelderd woonhuis onder zadeldak met twee topschoorstenen met borden en met beeldbepalende schuur onder zeer groot dak in Iens

Boerderij

Van Burmaniawei 8
8733EP Iens (gemeente Littenseradiel)
Friesland


Beschrijving van Kop-hals-rompboerderij met onderkelderd woonhuis onder zadeldak met twee topschoorstenen met borden en met beeldbepalende schuur onder zeer groot dak

Kop-hals-romptype met onderkelderd woonhuis onder zadeldak met twee topschoorstenen waarop borden. Schuur onder zeer groot dak, dat met de toren van de kerk het dorpssilhouet bepaalt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21530
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kop-hals-rompboerderij met onderkelderd woonhuis onder zadeldak met twee topschoorstenen met borden en met beeldbepalende schuur onder zeer groot dak in Iens

Hervormde kerk en kerkhof

Van Burmaniawei 3
Iens (Gemeente Littenseradiel)
Herv. Kerk en Kerkhof. Schilderachtig gelegen in aanleg 13e eeuws kerkje, in 1874 vernieuwd met uitzondering van een gedeelte aan de noordzi..

Twee woningen naast de kerk onder breed schilddak met schoorstenen op de hoeken van de kap

Van Burmaniawei 7
Iens (Gemeente Littenseradiel)
Twee woningen onder breed schilddak, in de onmiddellijke nabijheid van de kerk staande. Op de hoeken van de kap schoorstenen. Vijf zesruitsv..

Windmotor Edens

Bûten de Kom 2
Iens (Gemeente Littenseradiel)
Inleiding De AMERIKAANSE WINDMOTOR is een markant herkenningspunt in het open weidegebied tussen Edens en Wommels. De naar Amerikaans model..

Edensermolen

bij Hegenserleane 3 Hegenserleane bij Hegenserleane 3
Wommels (Gemeente Littenseradiel)
Poldermolen van de Polder Breeuwsma bij Warntillen; type monnikmolen vermoedelijk uit 1845.

Kop-hals-rompboerderij met onderkelderd voorhuis, een trapje aan de topgevelzijde, zesruitsvensters en kleine lichtkozijnen in de top en twee schoorst ..

Hegenserleane 5
Iens (Gemeente Littenseradiel)
Kop-hals-rompboerderij met onderkelderd voorhuis, dat een langs een trapje bereikbare ingang heeft aan de topgevelzijde; zesruitsvensters en..

Kaart & Routeplanner