Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee (thans vier) woningen met verdieping in Heerlen

Woonhuis

Ganzeweide 31
6413GA Heerlen
Limburg

Bouwjaar: 1920
Architect: mogelijk Lugten


Beschrijving van Blok van twee (thans vier) woningen met verdieping

In schoon metselwerk - met gepleisterde banden en blokken - opgetrokken blok van twee (thans vier) WONINGEN met verdieping; de aan de voorzijde risalerende middenpartij onder hoog, met rode muldenpannen gedekt schilddak (nok 1 straat), dat zich aan de voorzijde splitst in twee insteekkappen met wolfeind; de zijvleugels onder iets lagere, met rode muldenpannen gedekte zadeldaken (nok/straat) met wolfeind; tegen de achterzijde van de zijvleugels een vlakgedekte aanbouw (bijkeuken) zonder verdieping; getoogde (T-)vensters met 4-, 8-, 10- en 12-ruits roedenverdeling in de bovenlichten en grote roedenverdeling in de onderramen; deuren met getoogd 8-ruits bovenlicht. De woningen zijn mogelijk naar ontwerp van arch.Lugten in 1920 gebouwd door de Oranje Nassau Mijnen ten behoeve van twee hoofdopzichters van de mijn Oranje Nassau III en vormen door de aanleg, waarin de hierarchische opbouw van het mijnwezen tot uiting komt. en door de eenheid in architectuur, kleur- en materiaalgebruik tesamen met Ganzeweide 27 en 35 t/m 49 het meest gave voorbeeld van de woningbouw voor (hogere) mijnbeambten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21218
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee (thans vier) woningen met verdieping in Heerlen

Blok van vier woningen met verdieping

Ganzeweide 35
Heerlen
In schoon metselwerk - met gepleisterde banden en blokken - opgetrokken blok van vier WONINGEN, waarvan de risalerende uiteinden met verdiep..

Complex Rennemigstraat: vier voormalige beambtenwoningen

Rennemigstraat 6
Heerlen
Inleiding Vier BEAMBTENWONINGEN te weten voormalige opzichters- en hoofdopzichterswoningen gebouwd in 1923 in opdracht van de Oranje Nassa..

Complex Rennemigstraat: vier voormalige beambtenwoningen

Rennemigstraat 14
Heerlen
Inleiding Vier BEAMBTENWONINGEN te weten voormalige opzichterswoningen gebouwd in 1925 in opdracht van de Oranje Nassau mijnen. De panden ..

Blok van vier woningen met verdieping

Ganzeweide 43
Heerlen
In schoon metselwerk - met gepleisterde banden en blokken - opgetrokken blok van vier WONINGEN met verdiep onder met rode muldenpannen gedek..

Pastorie van de parochie

Kerkstraat 6
Heerlen
Inleiding PASTORIE van de parochie H. Cornelius is gebouwd in 1852 in de stijl van het Traditionalisme en deed oorspronkelijk dienst voor v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)