Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zeer vervallen pand, bestaande uit een voor- en een achterhuis in Hattem

Woonhuis

Achterstraat 48
8051GC Hattem
Gelderland

Bouwjaar: 1623


Beschrijving van Zeer vervallen pand, bestaande uit een voor- en een achterhuis

Zeer vervallen pand, bestaande uit een voor- en een achterhuis. Het voorhuis aan de Achterstraat, vermoedelijk nog 16e eeuws, heeft een gepleisterde puntgevel met sieranker in de top. Ter plaatse van het oorspronkelijke achterhuis van dit pand verrees in 1623 een woonhuis, dat een gaaf bewaarde puntgevel met vlechtingen, tandlijsten, geblokte ontlastingsbogen, natuurstenen halve kruiskozijnen en sierankers heeft. In de top duivengaten. Jaartalankers: 1623. Inwendig in het achterhuis grenen balkenzolders op geprofileerde eiken sleutelstukjes. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20933
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zeer vervallen pand, bestaande uit een voor- en een achterhuis in Hattem

Pand met gepleisterde voorgevel onder een aan de voorzijde afgewolfd zadeldak en een fraaie puntgevel aan de achterzijde

Achterstraat 46
Hattem
Pand met gepleisterde voorgevel onder een aan de voorzijde afgewolfd zadeldak en een fraaie puntgevel aan de achterzijde plm 1600.

Klein, gepleisterd huisje onder pannen schilddak

Kerkstraat 42
Hattem
Op de hoek van de Kerkstraat en de Achterstraat een klein, gepleisterd huisje onder pannen schilddak met in de gevels 17e eeuwse sierankers.

Stadspomp

Kerkstraat 42
Hattem
Hoek Kerkstraat-Achterstraat bij de v.m. Dorppoort. Stadspomp van hardsteen, 1733 met gebeeldhouwde bekronende leeuw met wapenschild, vermoe..

Gepleisterd pand onder met pannen gedekt schilddak

Molenbelt 2
Hattem
Gepleisterd pand uit de 17e of 18e eeuw onder met pannen gedekt schilddak. Stadsboerderij. Op de grens tussen woongedeelte en stal een haaks..

Groot pand onder hoog, afgewolfd zadeldak tussen afgeknotte puntgevels

Kerkstraat 38
Hattem
Groot, mogelijk laat-middeleeuws PAND onder hoog, afgewolfd zadeldak tussen afgeknotte puntgevels, evenwijdig aan de straat. Het uit zes ven..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)