Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand (dubbelpand) met twee verdiepingen onder een samenstel van dwarsgeplaatste zadeldaken met licht overstek in Amsterdam

Woonhuis

Jan Luijkenstraat 2
1071CM Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1898-99
Architect: Eduard Cuypers


Beschrijving van Hoekpand (dubbelpand) met twee verdiepingen onder een samenstel van dwarsgeplaatste zadeldaken met licht overstek

Hoekpand (dubbelpand) met twee verdiepingen onder een samenstel van dwarsgeplaatste zadeldaken met licht overstek, op verschillende niveau's met dakkapellen, gebouwd 1898-99 door Ed.Cuypers in stijlopvattingen echter Nieuwe Kunst. Opgetrokken in baksteen met enkele versierende accenten in natuursteen, gedeeltelijk van reliëfs voorzien (gestileerde bloem- en bladmotieven). Op de hoek een boogvormige houten erker, gesteund door gesneden natuurstenen consoles. Gevel aan de Jan Luyckenstraat bevat links een ingangsportiek; rechtergedeelte heeft hoofdaccent door rondbogige ingangsportiek met stoep waarin deur, omlijst door glas-in-loodvensters; in bovengedeelten houtwerk, geheel rechts een torenachtige uitbouw. Gevel aan de Stadhouderskade bevat in het midden een veelhoekige erker op de begane grond, waarboven een rondbogig venster, waarboven een bloemen-reliëf in natuursteen met de inscriptie: hoc erat 1899 in votis; aan de rechterzijde een dakkapel met opgelichte kap. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 2026
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand (dubbelpand) met twee verdiepingen onder een samenstel van dwarsgeplaatste zadeldaken met licht overstek in Amsterdam

Linkerdeel van dubbele villa

Stadhouderskade 41A
Amsterdam
Inleiding Linkerdeel van een aan de Stadhouderskade, tussen P.C. Hooftstraat en Jan Luijkenstraat, in eclectische stijl omstreeks 1885 tot ..

Rechterdeel van dubbele villa

Stadhouderskade 40
Amsterdam
Inleiding Rechterdeel van een aan de Stadhouderskade, tussen P.C. Hooftstraat en Jan Luijkenstraat, in eclectische stijl omstreeks 1885 tot..

gebouw

Stadhouderskade 42
Amsterdam
Inleiding MUSEUMTUIN met HEKWERKEN en BOUWFRAGMENTEN naar ontwerp uit 1884 van P.J.H. Cuypers. De nagenoeg symmetrische vorm van de omtre..

Rijksmuseum

Stadhouderskade 42
Amsterdam
RIJKSMUSEUM, gebouwd 1877-1885 door P.J.H. Cuypers, hoofdzakelijk in neo-renaissance vormen. Klokkenspel met 23 niet beschermde moderne klok..

Dubbele villa met hek

Weteringschans 20
Amsterdam
Inleiding Tussen Weteringschans en Singelgracht in 1883-84 tot stand gekomen DUBBELE VILLA met HEK gelegen in een reeks van vrijstaande geb..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)