Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Smal pand onder een lessenaarsdak, dat aansluit tegen nr 5. De halve puntgevel met vlechtingen maakt een 18e-eeuwse indruk in Hattem

Woonhuis

Kruisstraat 7
8051GD Hattem
Gelderland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw


Beschrijving van Smal pand onder een lessenaarsdak, dat aansluit tegen nr 5. De halve puntgevel met vlechtingen maakt een 18e-eeuwse indruk

Smal pand onder een lessenaarsdak, dat aansluit tegen nr 5. De halve puntgevel met vlechtingen maakt een 18e eeuwse indruk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 18241
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Smal pand onder een lessenaarsdak, dat aansluit tegen nr 5. De halve puntgevel met vlechtingen maakt een 18e-eeuwse indruk in Hattem

Pand met eenvoudige klokgevel

Kruisstraat 9
Hattem
Pand met eenvoudige klokgevel (XVIIId).

Huis op de hoek van de Gasthuissteeg

Kruisstraat 5
Hattem
Laat-middeleeuws huis op de hoek van de Gasthuissteeg. Het hoge schilddak wordt aan de achterzijde afgesloten door een puntgevel, waarvan de..

Vml. Heilige Geestgasthuis

Kruisstraat 3
Hattem
Inleiding Dubbel woonhuis, in oorspong Heilige Geestgasthuis, met bijzondere bouw- en cultuurhistorische historische geschiedenis, waaraan ..

Pand met halve verdieping en pannen zadeldak

Kruisstraat 1
Hattem
Pand met halve verdieping en pannen zadeldak, 17e of 18e eeuw. Gepleisterde gevel onder rechte gootlijst, van karakter eerste helft 19e eeuw..

Pand onder hoog zadeldak

Markt 1
Hattem
Op de hoek van de Kerksteeg een laat-middeleeuws PAND onder hoog zadeldak tussen trapgevels met tandlijsten onder de top. De gepleisterde vo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)