Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel. Rijke Lodewijk XIV-decoratie rond het middenvenster van de verdieping. Gesneden Lodewijk XIV-consoles onder de kroonlijst in Gorinchem

Woonhuis

Appeldijk 3
4201AE Gorinchem
Zuid Holland

Bouwjaar: midden van de 18e eeuw


Beschrijving van Huis met lijstgevel. Rijke Lodewijk XIV-decoratie rond het middenvenster van de verdieping. Gesneden Lodewijk XIV-consoles onder de kroonlijst

Huis met lijstgevel uit het midden van de 18e eeuw. Rijke Lodewijk XIV-decoratie rond het middenvenster van de verdieping. Gesneden Lodewijk XIV-consoles onder de kroonlijst. Getoogde vensters met geprofileerde vensterdorpels. Breedte vijf vensterassen. In de achtergevel een deur met Lodewijk XV-snijraam. Inwendig: stucwerk in gang, trappehuis en lichtkoepel; diverse schoorsteenmantels en betimmeringen, alles in Lodewijk XIV-vormen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16538
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel. Rijke Lodewijk XIV-decoratie rond het middenvenster van de verdieping. Gesneden Lodewijk XIV-consoles onder de kroonlijst in Gorinchem

Winkelpui

Appeldijk 3
Gorinchem
Inleiding WINKELPUI uit 1902 aangebracht voor een pand uit 1735 dat reeds als rijksmonument geregistreerd is (mon. nr. 16538). De pui is in..

Hoekpand Vogelensangsteeg. Lijstgevel met schuif- en draairamen

Appeldijk 9
Gorinchem
Hoekpand Vogelensangsteeg. Lijstgevel (midden XIX) met schuif- en draairamen.

Pakhuis met kroonlijst en getoogde vensters

Appeldijk 11
Gorinchem
Pakhuis met kroonlijst en getoogde vensters. Steen 1839.

Huis met schilddak, waarin dakvenster met vleugelstukken. Lijstgevel ter breedte van vier assen. Deur met pilasteromlijsting, schuiframen, stoep met p ..

Appeldijk 13
Gorinchem
Het PAND ontleend zijn monumentale waarde uitsluitend aan het aan de Appeldijk gelegen huis met schilddak, waarin dakvenster met vleugelstuk..

Woonhuis met verdieping en kapverdieping onder pannen zadeldak, voorzien van een 19e-eeuwse houten winkelpui met pilasters en geprofileerde kroonlijst ..

Burgstraat 7
Gorinchem
In oorsprong 17e eeuws woonhuis met verdieping en kapverdieping onder pannen zadeldak, voorzien van een 19e eeuwse houten winkelpui met pila..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)