Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Omwalling. Hetgeen resteert van de voormalige stadsfortificatie in de vorm van Westwal, Westvest en Ravelijn de Groene Jager, alsmede Oostwal en Oostvest in Goes

Militair Object

Omwalling bij Oostwal
4460AA Goes
Zeeland


Beschrijving van Omwalling. Hetgeen resteert van de voormalige stadsfortificatie in de vorm van Westwal, Westvest en Ravelijn de Groene Jager, alsmede Oostwal en Oostvest

Omwalling. Hetgeen resteert van de voormalige stadsfortificatie in de vorm van Westwal, Westvest en Ravelijn de Groene Jager, alsmede Oostwal en Oostvest. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16398
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Omwalling. Hetgeen resteert van de voormalige stadsfortificatie in de vorm van Westwal, Westvest en Ravelijn de Groene Jager, alsmede Oostwal en Oostvest in Goes

Stenen Brug: Onder het verbrede dek van de bestaande is de oude met vier bogen gemetselde brug nog aanwezig

Keizersdijk 34
Goes
Onder het verbrede dek van de bestaande is de oude met vier bogen gemetselde brug nog aanwezig.

De Villa

v.d.Spiegelstraat 4
Goes
Inleiding Grote, vrijstaande villa, in 1886 in rijke eclectische stijl waarin neo-renaissance elementen overheersen, gebouwd in opdracht va..

Poort van de Latijnse school. Zandstenen poortje. Leeuwenmasker als sluitsteen. Opschrift op de rondboog: AMANDA PALLAS EXITU. Bijbehorend oude muur m ..

Kreukelmarkt 9
Goes
Poort van de Latijnse school. Zandstenen poortje gedateerd Anno 1614. Leeuwenmasker als sluitsteen. Opschrift op de rondboog: AMANDA PALLAS ..

Huis met trapgevel. Geprofileerde dekplaten en overhoekse toppilaster. Boven de vensters ontlastingsbogen. Staafankers. winkelpui

Kreukelmarkt 3
Goes
Huis met trapgevel. Geprofileerde dekplaten en overhoekse toppilaster. Boven de vensters ontlastingsbogen. Staafankers. winkelpui. XVIIa.

Wasserij

Schuttershof 34
Goes
Inleiding In 1876 ter vervanging van een ouder washok gebouwde wasserij bij het voormalige weeshuis. Het vrijstaande gebouw werd ontworpen ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)