Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig burgerweeshuis in Goes

Gebouw

Zusterstraat 13
4461JA Goes
Zeeland


Beschrijving van Voormalig burgerweeshuis

Toegangspoort tot het v.m. Burgerweeshuis. Hardstenen boogpoort, voorzien van het Wapen van Zeeland, en voorts van guirlandes en kinderfiguren, gebeeldhouwd XVIII. Aan het binnenterrein achter de poort belangrijke restanten van het v.m. Klooster der Zwarte Zusteren; gebouw van twee verdiepingen met laat-gotisch houtskelet. Het haaks op de latere voorbouw staande achterhuis bezit een gothische opbouw met houtskelet, waarbij de sleutelstukken met peerkraalprofiel zijn versierd. De kap is weliswaar van sporen ontdaan en van dakbeschot voorzien, doch de spanten zijn bewaard gebleven. Linksachter een aanbouw onder pannen zadeldak welke, gezien de waterlijst, en de natuursteen hoekblokken in oorsprong 17e eeuws kan zijn en waarvan de kap waarschijnlijk in de 18e eeuw is vernieuwd. Gevel aan binnenplein in blokken gepleisterd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16394
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig burgerweeshuis in Goes

Voormalig schoolgebouw bij het weeshuis

Singelstraat 11
Goes
Inleiding Direct aan de straat gelegen, éénzijdig aangebouwd pand, in 1869 gebouwd als wezen-armenschool bij het weeshuis. Rechts van het..

Manhuis, voormalig tehuis voor ouden van dagen

Zusterstraat 11
Goes
Tehuis voor Ouden van Dagen. In de lengte langs de Zusterstraat gelegen uitgestrekt gebouw. De van baksteen opgetrokken gevel heeft schuifve..

Manhuis

Singelstraat 13
Goes
Inleiding Direct aan de straat gelegen, éénzijdig aangebouwd pand, omstreeks 1875 gebouwd als regentenkamer bij het weeshuis. De verdiepi..

Twee huisjes, zonder verdieping onder zadeldaken, gescheiden door een brandgevel met rookkanaal. Vensters met 15- en 25-ruitsschuiframen

Zusterstraat 9A
Goes
Twee huisjes, 17e of 18e eeuw, zonder verdieping onder zadeldaken, gescheiden door een brandgevel met rookkanaal. Vensters met 15- en 25-rui..

Wasserij

Schuttershof 34
Goes
Inleiding In 1876 ter vervanging van een ouder washok gebouwde wasserij bij het voormalige weeshuis. Het vrijstaande gebouw werd ontworpen ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (31)

Alle 31 foto's weergeven