Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Manhuis, voormalig tehuis voor ouden van dagen in Goes

Gebouw

Zusterstraat 11
4461JA Goes
Zeeland


Beschrijving van Manhuis, voormalig tehuis voor ouden van dagen

Tehuis voor Ouden van Dagen. In de lengte langs de Zusterstraat gelegen uitgestrekt gebouw. De van baksteen opgetrokken gevel heeft schuifvensters met roedenverdeling en strekken met natuurstenen blokken. Hardstenen poortomlijsting met ionische pilasters, fronton met wapens, gebeeldhouwde mans- en vrouwsfiguur en een vers in het fries. Gedateerd 1655. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16393
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Manhuis, voormalig tehuis voor ouden van dagen in Goes

Twee huisjes, zonder verdieping onder zadeldaken, gescheiden door een brandgevel met rookkanaal. Vensters met 15- en 25-ruitsschuiframen

Zusterstraat 9A
Goes
Twee huisjes, 17e of 18e eeuw, zonder verdieping onder zadeldaken, gescheiden door een brandgevel met rookkanaal. Vensters met 15- en 25-rui..

Voormalig burgerweeshuis

Zusterstraat 13
Goes
Toegangspoort tot het v.m. Burgerweeshuis. Hardstenen boogpoort, voorzien van het Wapen van Zeeland, en voorts van guirlandes en kinderfigur..

Voormalig schoolgebouw bij het weeshuis

Singelstraat 11
Goes
Inleiding Direct aan de straat gelegen, éénzijdig aangebouwd pand, in 1869 gebouwd als wezen-armenschool bij het weeshuis. Rechts van het..

Heilige Maria Magdalena Kerk

Singelstraat 9
Goes
Inleiding Bakstenen, neo-gotische kruisbasiliek met zijdelings geplaatste fronttoren en kapellen in de hoeken tussen koor en transept. Tuss..

Wasserij

Schuttershof 34
Goes
Inleiding In 1876 ter vervanging van een ouder washok gebouwde wasserij bij het voormalige weeshuis. Het vrijstaande gebouw werd ontworpen ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)