Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gebosseerd gepleisterd pand met verdieping onder zadeldak gedekt met rode hollandse pannen, zesruitsschuifvensters op de begane grond, vierruits op verdieping; deur met bovenlicht; goot op geprofileer .. in Goes

Woonhuis

Wijngaardstraat 4
4461DC Goes
Zeeland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Gebosseerd gepleisterd pand met verdieping onder zadeldak gedekt met rode hollandse pannen, zesruitsschuifvensters op de begane grond, vierruits op verdieping; deur met bovenlicht; goot op geprofileer ..

Gebosseerd gepleisterd pand (17e eeuw; gevel gewijzigd 1e helft 19e eeuw) met verdieping onder zadeldak gedekt met rode hollandse pannen, zesruitsschuifvensters op de begane grond, vierruits op verdieping; deur met bovenlicht; goot op geprofileerde klossen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16392
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Het bosseren (bossering, bossage, gebosseerd) is het bewerken van stenen op zodanige manier dat de zichtbare kant van de steen in een muur ruw behakt wordt. Door bossering krijgt een gevel of zuil een fors, rustiek uiterlijk.

Van oorsprong komt het bosseren van natuursteen van de Romeinen en later komt dit ook voor in romaanse en renaissancistische gebouwen, daar ook wel Rustica genoemd. Aanvankelijk zijn het bosseringen in natuursteen, later werd dit ook in pleisterwerk toegepast. Bosseringen worden vooral toegepast in de plint, op de hoeken en soms ook als band.

Een afgeleide van het ruwe behakken zijn bosseringen met bepaalde motieven en patronen, waarbij de willekeur aan behakkingen ontbreekt.Monumenten in de buurt van Gebosseerd gepleisterd pand met verdieping onder zadeldak gedekt met rode hollandse pannen, zesruitsschuifvensters op de begane grond, vierruits op verdieping; deur met bovenlicht; goot op geprofileer .. in Goes

Witgeverfd pand onder aan de voorzijde afgewolfd zadeldak gedekt met rode Hollandse pannen

Vlasmarkt 1
Goes
Witgeverfd pand (17 eeuw; gevel gewijzigd 2e helft 18e eeuw) onder aan de voorzijde afgewolfd zadeldak gedekt met rode Hollandse pannen. Ge..

Witgeverfd pand onder aan de voorzijde afgewolfd zadeldak gedekt met rode hollandse pannen. DE Welie

Vlasmarkt 3
Goes
Witgeverfd pand (17e eeuw; gevel gewijzigd 2e helft 18e eeuw) onder aan de voorzijde afgewolfd zadeldak gedekt met rode hollandse pannen. V..

Sint Jacobusschool

Vlasmarkt 9
Goes
Inleiding Schoolcomplex met geïntegreerde kapel en aangrenzende tuin met een sobere imitatie van een Lourdesgrot. Het schoolgebouw werd on..

Voormalige Handboogdoelen

Wijngaardstraat 3
Goes
V.m. Handboogdoelen. Gebouw met breed front aan de Vlasmarkt, zadeldak tussen zijtopgevels. De op een natuurstenen plint geplaatste baksten..

Hoekhuis met gesausde afgeknotte topgevel. Geprofileerde waterlijst en staafankers. Twee 24-ruitsvensters. Links een aanbouw. Zijgevel aan de Vlasmark ..

Rijfelstraat 1
Goes
Hoekhuis met gesausde afgeknotte topgevel. Geprofileerde waterlijst en staafankers. Twee 24-ruitsvensters. Links een aanbouw. Zijgevel aan d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)