Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gebouw, waarin zich enkele overblijfselen bevinden van het voormalig Slot Oostende, met name een kelder in Goes

Kasteel Buitenplaats

Singelstraat 5
4461HZ Goes
Zeeland

Bouwjaar: ca. 1260-1300 (woontoren met gewelven en resten van weermuren)


Beschrijving van Gebouw, waarin zich enkele overblijfselen bevinden van het voormalig Slot Oostende, met name een kelder

Gebouw, waarin zich enkele overblijfselen bevinden van het voormalig Slot Oostende, met name een waarschijnlijk 14e eeuwse kelder. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16376
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Slot Ostende rond 1695

Slot Oostende of Slot Ostende is een voormalig kasteel in Goes.

Het kasteel was gelegen tussen de Sint Adriaanstraat, Wijngaardstraat, Oostendestraat en Singelstraat in het centrum van Goes. Een oude zaal van het kasteel maakt deel uit van het huidige Singelstraat 5, een rijksmonument.[1] Ook een voormalige toren is opgenomen in de huidige bebouwing. In 2009 is door de gemeente besloten om meer resten van het kasteel bloot te leggen. Inmiddels zijn proefopgravingen gedaan waarbij nog onbekende elementen van het slot zijn blootgelegd, zoals een tot dan toe onbekende ronde toren.

In 2015 werd bekend dat rond de resten van Slot Oostende een restaurant en bierbrouwerij zal worden gevestigd.[2]

De eerste kasteelbebouwing stamt uit de twaalfde eeuw door de heren Van Schengen. Later is het kasteel overgenomen door de familie Van Borssele. De oorspronkelijke naam was Torenburg, de naam slot Ostende stamt van de zestiende eeuw, toen Jan van Oostende, heer van Oostende, het kasteel in bezit had.


Monumenten in de buurt van Gebouw, waarin zich enkele overblijfselen bevinden van het voormalig Slot Oostende, met name een kelder in Goes

Grote of Maria Magdalenakerk

Singelstraat 7
Goes
Grote of Maria Magdalenakerk. Laat-gotische kruisbasiliek, waarvan het driebeukige koor dateert uit het derde kwart van de 15e eeuw, en de t..

Zeeuwse Koorschool

Singelstraat 7
Goes
Inleiding Pastorie, behorend bij, en door middel van een één laag hoog, plat gedekt tussenlid, verbonden met de naastgelegen Rooms-kathol..

Heilige Maria Magdalena Kerk

Singelstraat 9
Goes
Inleiding Bakstenen, neo-gotische kruisbasiliek met zijdelings geplaatste fronttoren en kapellen in de hoeken tussen koor en transept. Tuss..

Huis met natuurstenen trapgevel, overhoekse toppilaster op een draagsteentje. Waterlijsten. Winkelpui

Korte Kerkstraat 15
Goes
Huis met natuurstenen trapgevel, overhoekse toppilaster op een draagsteentje. Waterlijsten. Winkelpui, XVI-XVII.

Huis met geverfde trapgevel. Geprofileerde dekstukken en overhoekse toppilaster op een draagsteentje. Waterlijsten. Winkelpui

Korte Kerkstraat 13
Goes
Huis met geverfde trapgevel. Geprofileerde dekstukken en overhoekse toppilaster op een draagsteentje. Waterlijsten. Winkelpui. XVI-XVII.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)