Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houtloods in Goes

Gebouw

Albert Joachimikade 15
4461BG Goes
Zeeland

Bouwjaar: ca. 1840 1840 ca. 1840


Beschrijving van Houtloods

Uit ca. 1840 daterende houtloods, bestaande uit een langgerekt zuidelijk deel zonder verdieping en een korter, terugliggend noordelijk deel met verdieping, beide onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen puntgevels met geveltekens; het meest zuidelijk gedeelte heeft in baksteen opgetrokken gevels met aan de straatzijde een schuifraam en een vernieuwde deur; voor het overige bestaan de gevels boven de bakstenen plinten uit (wit) geverfde gepotdekselde delen, in het zuidelijk deel met een reeks deuren, in het noordelijk deel op de begane grond aan de westzijde opengewerkt met "pilasters" ter hoogte van de gebinten en op de verdieping reeksen luiken. Deze houtloods vormt tesamen met de tegenoverliggende een gaaf, vrij vroeg en sprekend voorbeeld van de schaalvergroting, die zich vanaf de 19e eeuw in handel en nijverheid heeft voltrokken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16271
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Monumenten in de buurt van Houtloods in Goes

Tweezijdig aangebouwd woonhuis in neo-renaissancestijl

Albert Joachimikade 13
Goes
Inleiding Tweezijdig aangebouwd woonhuis, omstreeks 1883 in neo-renaissancestijl gebouwd in opdracht van de familie Dekker op eigen terrein..

Tweezijdig aangebouwd woonhuis, gebouwd in zeer sobere baksteenarchitectuur met neo-classicistische invloeden in gevelopbouw, verhoudingen en enkele d ..

Albert Joachimikade 11
Goes
Inleiding Tweezijdig aangebouwd woonhuis, omstreeks 1880 gebouwd in zeer sobere baksteenarchitectuur met neo-classicistische invloeden in g..

Houtloods

Albert Joachimikade 2
Goes
Uit ca.1840 daterende houtloods, bestaande uit langgerekt zuidelijk deel met verdiep en korter noordelijk deel met verdieping, beide onder m..

Gebouw, bestaande uit twee stilistisch gelijke, tweezijdig aangebouwde woonhuizen, in zeer sobere neo-classicistische baksteenarchitectuur gebouwd. Oo ..

Albert Joachimikade 7
Goes
Inleiding Gebouw, bestaande uit twee stilistisch gelijke, tweezijdig aangebouwde woonhuizen, omstreeks 1880 in zeer sobere neo-classicistis..

Rijks H.B.S. PAND met witgepleisterde lijstgevel op smalle natuurstenen plint. Lijst met boogfries, attiek

Albert Joachimikade 5
Goes
Rijks H.B.S. PAND met witgepleisterde lijstgevel op smalle natuurstenen plint. Lijst met boogfries, attiek. Gedateerd 1868.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)