Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Onder St. Geerten in Geertruidenberg

Gebouw

Haven 18
4931AH Geertruidenberg
Noord Brabant

Bouwjaar: 1840


Beschrijving van Onder St. Geerten

Aan de straat een pakhuis, blijkens het jaartal in de sluitsteen van een der poortbogen uit 1840. Achter de poort, aansluitend bij de achterkant van Dordtsestraat 41, een gebouw met schilddaken, gepleisterde lijstgevel en ramen met kleine roedenverdeling: jeugdherberg "Onder St. Geerten", eind XVIIIe eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15960
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Onder St. Geerten in Geertruidenberg

Pakhuis

Haven 30
Geertruidenberg
Inleiding Het PAKHUIS is gesitueerd op de oostelijke hoek van de Bierstraat en de Haven, aan de noordzijde van de kern van Geertruidenberg...

Hoog huis met lijstgevel in Empire stijl; kroonlijst op consoles; ingang omlijst en versierd met consoles, bladwerk en een tandlijst

Vismarktstraat 10
Geertruidenberg
Hoog huis met lijstgevel in Empire stijl; kroonlijst op consoles; ingang omlijst en versierd met consoles, bladwerk en een tandlijst.

De Posthoorn

Vismarktstraat 4
Geertruidenberg
"De Posthoorn", huis met dwars schilddak en met lijstgevel, waarin de deuromlijsting met pilasters en ramen met kleine roedenverdeling.

Voormalige brouwerij

Markt 1
Geertruidenberg
In oorsprong 16e-eeuws HUIS, dat gedurende het merendeel van de 17e en 18e eeuw tot brouwerij heeft gediend en nadien nog diverse malen is g..

Huis met gevel in Lodewijk XVI stijl uit het einde van de XVIIIe eeuw; hardstenen stoep met gesmeedijzeren leuning

Vismarktstraat 2
Geertruidenberg
Huis met fraaie gevel in Lodewijk XVI stijl uit het einde van de XVIIIe eeuw; hardstenen stoep met gesmeedijzeren leuning; hardstenen midden..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)