Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee hardstenen pijlersbij het kerkhof van de Nederlands Hervormde gemeente in Geertruidenberg

Overig

Bij Kerkstraat 11
4930AA Geertruidenberg
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1775


Beschrijving van Twee hardstenen pijlersbij het kerkhof van de Nederlands Hervormde gemeente

Ingang van het kerkhof der Ned.Herv. gemeente: twee hardstenen pijlers uit omstreeks 1775 (vermoedelijk door Guilliam Carrier), waartussen een ijzeren hek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15947
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee hardstenen pijlersbij het kerkhof van de Nederlands Hervormde gemeente in Geertruidenberg

Dongecentrale: Transformatorstation

Centraleweg 34
Geertruidenberg
Inleiding Het openlucht TRANSFORMATORSTATION is gelegen aan de uiterste oostzijde van het complexterrein, ten zuiden van de Centraleweg. He..

Dongecentrale

Centraleweg 16
Geertruidenberg
Inleiding Het KETELHUIS en het MACHINEGEBOUW van de Dongecentrale bevinden zich aan de westelijke zijde van het terrein. De in 1931 opgetro..

Dongecentrale

Centraleweg 16
Geertruidenberg
Inleiding Het FILTERGEBOUW, behorend bij het complex van de Dongecentrale, is gelegen op de noordoever van de Donge, ten zuidoosten van het..

Villa Pinksterbloem

Oude Stadsweg 1
Geertruidenberg
Inleiding De VILLA "Pinksterbloem" is gelegen op een tot plantsoen gewijzigde omwalling, gesitueerd op de westelijke hoek van de Centralewe..

Overblijfselen van versterkingen, wallen, buitenwerken en grachten, langs de noord- en de westzijde van de stad, met nog twee bastions, een met kat (b ..

Overblijfselen versterkingen door de gehele stad.
Geertruidenberg
Overblijfselen van de in 1833-1837 aangelegde versterkingen, wallen, buitenwerken en grachten, langs de noord- en de westzijde van de stad, ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)