Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met omlijste ingang, zesruitsvensters, sierankers en forse kroonlijst onder zadeldak met voorschild tegen achterpuntgevel in Balk

Woonhuis

Meerweg 2
8561AT Balk (gemeente Gaasterlân Sleat)
Friesland

Bouwjaar: 16e of vroege 17e eeuw (kern) 19e eeuw (gevel) 1610 16e of vroege 17e eeuw (kern) 19e eeuw (gevel)


Beschrijving van Pand met omlijste ingang, zesruitsvensters, sierankers en forse kroonlijst onder zadeldak met voorschild tegen achterpuntgevel

PAND bestaande uit een beganegrond en volledige verdieping onder zadeldak met voorschild achter tegen puntgevel. De voorgevel is afgesloten door een forse kroonlijst, die evenals de zesruitsvensters en de deuromlijsting het pand een deftig 19e eeuws uiterlijk geven. Blijkens de blokken langs de zijden van de gevel, de sierankers en inwendige details, zoals een sleutelstuk in de opkamer is het pand vroeg in de 17e eeuw of zelfs nog in de 16e eeuw ontstaan. Voor de stoep vier hardstenen stoeppalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15899
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met omlijste ingang, zesruitsvensters, sierankers en forse kroonlijst onder zadeldak met voorschild tegen achterpuntgevel in Balk

Pand onder zadeldak tussen topgevels met opkamer boven kelder in het midden van het huis

Meerweg 3
Balk (Gemeente Gaasterlân Sleat)
Achter de op zichzelf reeds curieuze laat 19e eeuwse gevel bevindt zich een pand onder zadeldak tussen topgevels, dat blijkens details van s..

Zwaan De Zwaan

Meerweg 4
Balk (Gemeente Gaasterlân Sleat)
Twee panden tot cafe samengetrokken. Een met verdieping onder zadeldak tegen trapgevel met toppilasters op kopje. Ontlastingsbogen boven de ..

Pand zonder verdieping met geblokte kroonlijst onder zadeldak met voorschild waarboven topschoorsteen met bord en dakkapel

Meerweg 5
Balk (Gemeente Gaasterlân Sleat)
Pand zonder verdieping onder zadeldak met voorschild waarboven topschoorsteen met bord. Door fronton bekroonde dakkapel. Geblokte kroonlijst..

Eenvoudig pand onder zadeldak met voorschild waarboven topschoorstenen met bord

Meerweg 6
Balk (Gemeente Gaasterlân Sleat)
Eenvoudig pand onder zadeldak met voorschild boven topschoorstenen met bord. Stoep met 4 stoeppalen waartussen kettingen.

Raadhuis van Balk

Dubbelstraat 2
Balk (Gemeente Gaasterlân Sleat)
Raadhuis uit 1615 onder zadeldak tussen trapgevels; dakruiter uit 1793; voorgevel in 1836 vernieuwd, toegankelijk langs bordes met hoge trap..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)