Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Door haar uitzonderlijke vorm zeer opmerkelijke boerderij in Etten Leur

Boerderij

Slagveld 1
4871ND Etten Leur
Noord Brabant


Beschrijving van Door haar uitzonderlijke vorm zeer opmerkelijke boerderij

Door haar uitzonderlijke vorm zeer opmerkelijke boerderij; grote dwarsdeel met dubbele deeldeur waarboven het rieten dak opgelicht is, in het midden. Het dak naar de korte gevels afgewolfd. Onder het opstijgend deel van het dak vlechtingen in het metselwerk, elders stroomlagen. Afwisselend gele en rode baksteen. In het woongedeelte ramen met kleine roedenverdeling en groengeschilderde vensterluiken. In de achtergevel nog een gedeelte met vakwerk waarin baksteenvulling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15431
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Door haar uitzonderlijke vorm zeer opmerkelijke boerderij in Etten Leur

Karschop onder zadeldak

Slagveld 8
Etten Leur
Inleiding. Karschop onder zadeldak. Omschrijving. Karschop onder zadeldak gedeeltelijk gedekt met Oudhollandse pannen en golfplaten. Tege..

Bakhuis onder zadeldak

Slagveld 8
Etten Leur
Inleiding. Bakhuis onder zadeldak. Omschrijving. Bakhuis onder zadeldak gedekt met Oudhollandse pannen met inwendig nog de oorspronkelijk..

Boerderij van het langgeveltype

Slagveld 8
Etten Leur
Inleiding. BOERDERIJ van het langgeveltype uit 1887. Omschrijving. De boerderij heeft een zadeldak met wolfseind gedekt met grijze Oudhol..

Schuur met langsdeel onder schilddak

Slagveld 8
Etten Leur
Inleiding. SCHUUR met langsdeel onder schilddak. Omschrijving. SCHUUR met langsdeel onder schilddak, gedeeltelijk gedekt met riet, Oudhol..

Dubbelwoonhuis uit tweede helft van de 19de eeuw

Haansberg 76
Etten Leur
Inleiding. DUBBELWOONHUIS uit tweede helft van de 19de eeuw. Het linkse gedeelte is het oudste mogelijk nog uit het derde kwart van de 19d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)