Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Martenboer in Enschede

Boerderij

Otto van Taverenstraat 92
7521TH Enschede
Overijssel

Bouwjaar: 1887 (jaartalankers)

(1 recensie)

Beschrijving van Martenboer

"De Martenboer". Forse in de noordwestelijke uitleg van Enschede gespaard gebleven boerderij. Het woongedeelte en de bovenkamer hebben een plint van Bentheimersteen en halve kruisvensters met roedenverdeling. Houten topgevels. Achtergevel in jaarankers gedateerd 1887. Schuurtje. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15318
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen (1)

Martenboer
5
Recensie door: ()
Mijn oom (Gerrit de Lange) en tante (Rika) Sloot woonden er tientallen jaren in/na de 2e wereldoorlog. Met hun kinderen Jan en Tinie. Gerrit was voerman bij de textielfabriek Rigtersbleek. Hij verzorgde met zijn paard en wagen het interne transport. Ik mocht altijd even op het paard zitten en natuurlijk was er altijd een glimmende appel uit de eigen boomgaard achter het huis. Lieve mensen!
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Martenboer in Enschede

Vakwerkschuurtje met oud-Hollandse pannen gedekt

Van Heeksbleeklaan bij 344
Enschede
Vakwerkschuurtje met oud-Hollandse pannen gedekt.

Voormalig hoofdverdeel- en regelstation

Hengelosestraat 221
Enschede
Inleiding Voormalig HOOFDVERDEEL- EN REGELSTATION uit 1927 van het Gemeentelijk Electriciteitsbedrijf van Enschede. Het gebouw is ontworpen..

Pastorie NH gemeente

Thorbeckelaan 20
Enschede
Inleiding WOONHUIS in Um 1800-stijl dat in 1923 is gebouwd als pastorie bij de kerk op de Oude Markt in opdracht van de Hervormde Gemeente ..

Volkspark: Van Heek-monument

Parkweg (Volkspark) ongd
Enschede
Inleiding HERDENKINGSMONUMENT met neo-classicistische detaillering dat in 1874 door de burgers van Enschede is aangeboden als dankbetuiging..

De Wigwam

Boddenkampsingel 40
Enschede
Inleiding Het HERENHUIS de Wigwam in Um 1800-stijl is in 1928 gebouwd naar een ontwerp van de architect Karel Muller voor H. van Heek. Het ..

Kaart & Routeplanner