Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig Weeshuis en Latijnse school, herbouwd in 1777. Bakstenen lijstgevel met middenrisaliet waarin rijkgebeeldhouwde ingangspartij in Elburg

Gebouw

van Kinsbergenstraat 2
8081CL Elburg
Gelderland


Beschrijving van Voormalig Weeshuis en Latijnse school, herbouwd in 1777. Bakstenen lijstgevel met middenrisaliet waarin rijkgebeeldhouwde ingangspartij

V.m. Weeshuis en Latijnse school, herbouwd in 1777. Bakstenen lijstgevel met middenrisaliet waarin rijkgebeeldhouwde ingangspartij (Lodewijk XIV-XV) met vensteromlijsting en gebosseerde bakstenen zij-pilasters. Schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14784
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig Weeshuis en Latijnse school, herbouwd in 1777. Bakstenen lijstgevel met middenrisaliet waarin rijkgebeeldhouwde ingangspartij in Elburg

Huis

van Kinsbergenstraat 1
Elburg
Huis XVI? met brede lijstgevel (XIX). Twee deuren, elk in omlijsting van verdiepte pilasters. Schuiframen. Hoog schilddak met hoekschoorsten..

Huisje met zadeldak tussen topgevels alleen begane grond

Zuiderkerkstraat 2
Elburg
Huisje met zadeldak tussen topgevels (XVId) alleen begane grond. Zijpuntgevel in de Van Kinsbergenstraat met vlechtingen vrijgekomen na sloo..

Ongenummerde ingang naast het pand zuiderkerkstraat 2

Zuiderkerkstraat 2
Elburg
Ongenummerde ingang naast het pand Zuiderkerkstraat 2. (Het pand Zuiderkerstraat 2 is reeds als monument overgeschreven op 26 oktober 1965, ..

Huis met gepleisterde klokgevel met zijvoluten en segmentvormige bekroning

van Kinsbergenstraat 3
Elburg
Huis met gepleisterde klokgevel (midden XVIII) met zijvoluten en segmentvormige bekroning. Parterre met zolderverdieping. Huis op L-vormige ..

Arent thoe Boecophuis

van Kinsbergenstraat 5
Elburg
V.m. Stadhuis. Middeleeuws pand (1396) met op zij- en achtergevels weergangen op spitsboogfriezen. Uitgekraagde hangtorentjes op de hoeken a..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)